Το μυστικό για να απογειώσεις τον πουρέ σου

Το μυστικό για να απογειώσεις τον πουρέ σου

Ένα συστατικό αρκεί για να φτιάξεις το πιο νόστιμο πιάτο μέχρι και σήμερα.

Ο πουρές πατάτας είναι μια από τις πιο απλές, διαχρονικές απολαύσεις της ζωής και καταναλώνεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Νόστιμος, υγιεινός και με τέλεια υφή που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για πολλά από τα φαγητά σου (σνίτσελ, κοτόπουλο, χοιρινό κ.ά).

Η διαδικασία παρασκευής του είναι ιδιαίτερα απλή και λίγο-πολύ όλες ξέρουμε πώς να τον φτιάξουμε. Κόβεις τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, βράζεις και πολτοποιείς. Έτσι τουλάχιστον νομίζαμε μέχρι και σήμερα...



Ο απόλυτος πουρές- Η βασική συνταγή

Υλικά: 500γρ. πατάτες
1/2φλ. γάλα
2κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο

Πώς θα το κάνεις: Πλένεις τις πατάτες με τη φλούδα και τις βάζεις στην κατσαρόλα. Τις καλύπτεις με κρύο νερό, τις σκεπάζεις και τις αφήνεις να βράσουν καλά. Όταν κρυώσουν, τις ξεφλουδίζεις και τις λιώνεις με ένα πηρούνι ή στο blender.

Ρίχνεις τον πουρέ στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να «στεγνώσει» καλά. Προσθέτεις το βούτυρο, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Καλή απόλαυση!

6 φθινοπωρινές τροφές που θα απογειώσουν τα επίπεδα ενέργειάς σου

https://www.instagram.com/p/CUbbELBDtuJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το μικρό μυστικό για να φτιάξεις τον πιο νόστιμο πουρέ

Αυτό που σίγουρα αγνοούσες μέχρι σήμερα είναι πως το no1 συστατικό για να απογειώσεις την γεύση του πουρέ σου είναι το νερό με το οποίο έβρασες τις πατάτες. Ναι, καλά διάβασες. Κράτησε το νερό στην κατσαρόλα και ρίξε το αργότερα στο blender μαζί με τις πατάτες. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά θα έχεις τον πιο νόστιμο και μαλακό πουρέ που έφτιαξες ποτέ.

Το νερό απορροφά τη γεύση των πάντων στην κατσαρόλα, δημιουργώντας ένα πλούσιο σε γεύση υγρό που χρησιμοποιείται αργότερα ως βάση για πολλές σούπες, πουρέ και σάλτσες.



6 φθινοπωρινές τροφές που θα απογειώσουν τα επίπεδα ενέργειάς σου

Πηγή κεντρικής: pexels.com