Ξέχνα ό,τι ήξερες! Ο σωστός τρόπος για να αποθηκεύεις το αλεύρι και την ζάχαρη

Ξέχνα ό,τι ήξερες! Ο σωστός τρόπος για να αποθηκεύεις το αλεύρι και την ζάχαρη

Τα πιο χρηστικά υλικά της κουζίνας σου οφείλουν να τοποθετούνται στο κατάλληλο μέρος.

Κάθε νοικοκυρά έχει στα ντουλάπια της κουζίνας της διάφορα συστατικά όπως αλεύρι, ζάχαρη, baking powder, ξηρούς καρπούς και πολλά άλλα. Είναι με διαφορά τα πιο βασικά υλικά που δεν λείπουν από κανένα σπίτι και σε βοηθούν να δημιουργήσεις γλυκές και αλμυρές συνταγές όπως κρέπες, κέικ κ.ά.



Ξέρεις το κόλπο με το βαμβάκι; Αυτό το hack θα σε βγάλει από κάθε δύσκολη στιγμή

Αυτό που πολλές από εμάς αγνοούν είναι πως για να διατηρήσεις αναλλοίωτα αυτά τα υλικά, οφείλεις να ακολουθήσεις μερικές συγκεκριμένες οδηγίες αποθήκευσης.



Πώς θα αποθηκεύεις τη ζάχαρη

Τα σάκχαρα αποθηκεύονται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου σε αεροστεγές δοχείο. Η ζάχαρη μπορεί να σχηματίζει σβώλους, αλλά είναι εύκολο να τουθς διαλύσεις με ένα σύρμα ή ένα πιρούνι. Η καστανή ζάχαρη γίνεται συχνά πολύ σκληρή και σχηματίζει «βράχους». Μπορείς να την ζεστάνεις για λίγα δευτερόλεπτα σε μπεν μαρί ή να τοποθετήσεις ένα μικρό κομμάτι ψωμιού μέσα στο δοχείο της ζάχαρης.

Πώς θα αποθηκεύεις το αλεύρι

Αποθήκευσε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι πολύ σημαντικό το δοχείο να είναι αεροστεγές διαφορετικά όταν το ανοίξεις, θα μεταφέρεις υγρασία στο αλεύρι. Απόφυγε να αποθηκεύεις το αλεύρι για όλες τις χρήσεις στο ψυγείο ή στην κατάψυξη αφού ένα ξηρό περιβάλλον είναι πολύ καλύτερο για μακροχρόνια αποθήκευση. Αυτή η μέθοδος ισχύει για κάθε τύπο αλευριού καθώς και για την βρώμη.

Πώς θα αποθηκεύσεις τις μπάρες δημητριακών

Οι μπάρες δημητριακών ή σοκολάτας πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό μέρος στο ντουλάπι σου, μακριά από το φως και υψηλές θερμοκρασίες.

Το μυστικό για να απογειώσεις τον πουρέ σου

Πηγή κεντρικής: @orchardhouse_farmhouse