Το ένα και μοναδικό πράγμα που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στο πλυντήριο ρούχων

Το ένα και μοναδικό πράγμα που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στο πλυντήριο ρούχων

Αν δεν προσέξεις, η ζημιά στο πλυντήριό σου είναι δεδομένη!

Το πλυντήριο ρούχων είναι ίσως από τις πιο σωτήριες ηλεκτρικές συσκευές που υπάρχουν μέσα στο σπίτι. Φαντάζεσαι να έπρεπε να πλένεις κάθε μέρα τα ρούχα που μαζεύονται στο καλάθι με τα άπλυτα; Ούτε να το σκέφτεσαι…

Ενώ τώρα, χωρίζεις τα ρούχα σου σε λευκά, σκούρα ή χρωματιστά, βάζεις τη χρωμοπαγίδα σου για να είσαι ακόμα πιο ασφαλής και να μην ξεβάψει τίποτα και that’s it! Υπάρχει, ωστόσο, ένα item του μπάνιου σου που δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να το βάλεις στο πλυντήριο ρούχων. Ποιο είναι αυτό; Το χαλάκι του μπάνιου.

KOUZINA n26 copy

Τα 3 σημεία του σπιτιού που οι millennials δεν… καθαρίζουν σχεδόν ποτέ

Ποτέ το χαλάκι του μπάνιου στο πλυντήριο ρούχων

Μπορεί να νομίζεις ότι το πλυντήριο ρούχων είναι μια πολύ ανθεκτική συσκευή, ότι μπορεί να τα πλύνει και να τα καθαρίσει όλα, όμως, δεν είναι έτσι.

Το χαλάκι του μπάνιου δεν πρέπει ποτέ να το βάλεις στο πλυντήριο ρούχων. Κι αυτό όχι γιατί θα χαλάσει το χαλάκι, αλλά γιατί θα καταστρέψεις το πλυντήριό σου.

XALAKI1

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα είναι πως τα χαλάκια μπάνιου απορροφούν τόσο πολύ νερό, που ζυγίζουν περισσότερο από αυτό που σχεδιάστηκε να «αντέχει» το πλυντήριο. Κατά συνέπεια, αυτό το αυξημένο βάρος είναι ικανό να «διαλύσει» το πλυντήριο.

Το πλύσιμο στο χέρι είναι η λύση (όσο κι αν δεν σ’ αρέσει)

Τα χαλάκια σου, λοιπόν, μπορείς να τα πλένεις στο χέρι. Μην τρομάζεις! Δεν είναι και τόσο δύσκολο.



Γέμισε την μπανιέρα σου με νερό, ρίξε απορρυπαντικό σε σκόνη και βάλε μέσα το χαλάκι του μπάνιου. Τρίψε με μια παλιά οδοντόβουρτσα τυχόν λεκέδες που έχει το χαλάκι και άδειασε το νερό. Βγάλε το χαλάκι και άπλωσέ το στην απλώστρα να στεγνώσει. Έτοιμη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Oops! Έπεσε περισσότερο αλάτι στο φαγητό σου; Πώς θα το ισορροπήσεις

5 τρόποι για να γίνεις η καλύτερη νοικοκυρά, εύκολα και χωρίς κόπο!