6 πράγματα που δεν πρέπει να βάζεις ποτέ στον νεροχύτη της κουζίνας

6 πράγματα που δεν πρέπει να βάζεις ποτέ στον νεροχύτη της κουζίνας

Κι όμως, υπάρχουν αντικείμενα και τρόφιμα που μπορούν να βλάψουν τον νεροχύτη. 

Είναι ένα από τα πλέον παραμελημένα σημεία της κουζίνας αλλά ταυτόχρονα κι ένα από τα πιο χρήσιμα. Ο νεροχύτης αποτελεί σημείο κλειδί για την προετοιμασία των γευμάτων, το πλύσιμο των πιάτων και ό,τι άλλο έχει σχέση με καθάρισμα και μαγειρική.

Αυτό που δεν ήξερες είναι πως πέντε αντικείμενα και τρόφιμα, καλό είναι να μην φτάνουν στον νεροχύτη ή στις σωληνώσεις.

Κοκαλάκια

Από το κοτόπουλο ή τα ψάρια δεν είναι ασφαλές να καταλήγουν στον νεροχύτη. Τα κόκκαλα είναι αρκετά ανθεκτικά και δύσκολα θα φύγουν από τις σωληνώσεις του νεροχύτη, με κίνδυνο να φράξουν κάποια στιγμή την κουζίνα. Φύλαξε τα κόκαλα και πέταξέ τα στην σακούλα και όχι στον νεροχύτη.

Καφές!

Αν πίνεις ελληνικό καφέ ή αφήνεις τον εσπρέσο που έφτιαξες στον νεροχύτη για να ξεπλυθεί, κάνεις μεγάλο λάθος. Η σκόνη του καφέ μπορεί να συσσωρευτεί στις σωληνώσεις οπότε είναι προτιμότερο τον καφέ αυτό να τον σπείρεις στον κήπο και να κάνεις καλό και στα φυτά σου.

Τσόφλι αυγού:

Προσπάθησε μετά από μια ομελέτα ή ένα γλυκό να μην πετάς τα σπασμένα τσόφλια αυγού στον νεροχύτη, με κίνδυνο να φτάσουν αυτά στους σωλήνες, καθώς η προστατευτική μεμβράνη στο εσωτερικό από το τσόφλι, μπορεί να κολλήσει στον νεροχύτη.

Αλεύρι:

Το αλεύρι είναι ένα υλικό που εύκολα καταλήγει στον νεροχύτη. Σκέψου τι ακριβώς συμβαίνει όταν το αλεύρι ανακατευτεί με το νερό, δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που θυμίζει κόλλα, η οποία φράζει τους σωλήνες της κουζίνας. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα ζυμαρικά ή το ρύζι, το άμυλο που υπάρχει μπορεί να συσσωρευτεί στους σωλήνες του νεροχύτη. Το ίδιο άμυλο μπορεί να συσσωρευτεί και αν πετάς τις φλούδες από την πατάτα που θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν τσιπς.

Γάλα και γαλακτοκομικά:

Το γάλα που όλοι έχουμε πετάξει επειδή έληξε στον νεροχύτη χρειάζεται για να διασπαστεί πολύ οξυγόνο. Μεγάλη ποσότητα γάλακτος στο παρελθόν έχει εξαφανίσει δεκάδες ψάρια και είναι κρίμα να χρησιμοποιείται το πολύτιμο οξυγόνο σε τέτοια διαδικασία.

Πόσο συχνά τελικά πρέπει να καθαρίζεις τον νεροχύτη σου;