6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύεις κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας ή του μπάνιου

6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύεις κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας ή του μπάνιου

Αν δεν θέλεις να καταστραφούν από την υγρασία!

Ο χώρος κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας ή του μπάνιου μπορεί να φαίνεται σαν ένα κατατοπιστικό και κατάλληλο μέρος για να αποθηκεύσεις ορισμένα αντικείμενα, αλλά δεν μπορούν να τοποθετηθούν όλα με ασφάλεια σε αυτά τα σημεία. Οι σκοτεινές και συχνά υγρές συνθήκες μπορούν να δημιουργήσουν ένα δυσάρεστο έδαφος για μούχλα και ωίδιο, με αποτέλεσμα τα καταστραφούν ορισμένα υλικά.

Είναι λογικό να χρησιμοποιείς τα ντουλάπια κάτω από τους νεροχύτες για να αποθηκεύσεις διάφορα πράγματα που δεν ταιριάζουν πουθενά αλλού, αλλά σύμφωνα με τους επαγγελματίες καθαρισμού και οργάνωσης, υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύονται εκεί. Ποια είναι αυτά; Συνέχισε να διαβάζεις.

Οι δουλειές που πρέπει να κάνεις όταν περιμένεις καλεσμένους στο σπίτι - Όχι «όσα βλέπει η πεθερά»

Μικροσυσκευές κουζίνας

Η γάστρα, η χύτρα ταχύτητας και το μπλέντερ είναι συσκευές που μπορεί να καταστραφούν από τυχόν διαρροές που προέρχονται από τον νεροχύτη.

Προϊόντα από χαρτί

Όπως τα ηλεκτρικά είδη, έτσι και οι χαρτοπετσέτες, οι χάρτινες σακούλες ή το χαρτί κουζίνας/υγείας κινδυνεύουν να καταστραφούν από την υγρασία που υπάρχει κάτω από τους νεροχύτες.

Είδη καθαρισμού

Ο γενικός κανόνας λέει ότι τα είδη καθαρισμού θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από παιδιά, για αυτό θα πρέπει να αποθηκεύονται κάπου που δεν είναι εύκολη η πρόσβαση. Όμως ακόμα και αν δεν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, η υγρασία μπορεί να τα αλλοιώσει επομένως καλό θα είναι να αποθηκεύονται σε σημεία χωρίς υγρασία.

Κρεμμύδια και πατάτες

Μπορεί να έχεις μεγαλώσει σε ένα σπίτι όπου η αποθήκευση κρεμμυδιών και πατατών κάτω από το νεροχύτη ήταν ο κανόνας - αλλά ο χώρος κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας δεν είναι χώρος για τρόφιμα. Αντίθετα, αυτά τα ευπαθή προϊόντα θα πρέπει να διατηρούνται σε στεγνά, σκοτεινά και δροσερά μέρη του σπιτιού.

Λευκά είδη

Οι πετσέτες, τα άπλυτα ρούχα και τα χαλάκια του μπάνιου είναι ευαίσθητα στη μούχλα και όταν αποθηκεύονται κάτω από τον νιπτήρα του μπάνιου - σε μια σκοτεινή, κλειστή περιοχή - κινδυνεύουν να χαλάσουν.

Καλλυντικά

Η αποθήκευση των καλλυντικών κάτω από τον νιπτήρα δεν είναι επικίνδυνη, αλλά σίγουρα δεν είναι το καλύτερο μέρος για αυτά. Ένα ξηρό, δροσερό σημείο (μακριά από υγρασία και ζέστη) είναι πολύ πιο κατάληλο.