Κορονοϊός: 5 βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις, όταν μπαίνεις στο σπίτι

Κορονοϊός: 5 βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις, όταν μπαίνεις στο σπίτι

Για να προστατεύσεις εσένα και τους δικούς σου ανθρώπους. 

Η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζεται και όλοι μας, μαζί με το κράτος και φυσικά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προσπαθούμε να κάνουμε, ό, τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου η κρίση να ξεπεραστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα. Τα θύματα και τα κρούσματα δυστυχώς αυξάνονται και οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί, προκειμένου και να παραμείνουμε υγιείς, και να προστατεύσουμε τους γύρω μας.

Αν είσαι από τις άτυχες-τυχερές, που είσαι υποχρεωμένη να πηγαίνεις στη δουλειά σου-το λέω με τον τρόπο αυτό, γιατί είναι ευτυχές και μόνο ότι έχεις ακόμα τη δουλειά σου αν αναλογιστεί κανείς τις μαζικές απολύσεις που συμβαίνουν γύρω μας- θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική, όχι μόνο όσο βρίσκεσαι στο γραφείο σου αλλά και όταν επιστρέφεις σπίτι.

Παρακάτω λοιπόν, σου έχω κάποιες βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις, λίγο πριν μπεις στο σπίτι σου.

Κίνηση 1η:

Προφανώς βγάζεις τα παπούτσια σου στην πόρτα μαζί με τις κάλτσες. Κατά τη γνώμη, και σε περίπτωση που υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι, καλό θα είναι να αυτό να γίνεται πάντα, αλλά ο καθένας προφανώς, κάνει αυτό που θέλει. Τώρα βέβαια, και ελέω COVID-19 τα παπούτσια απαγορεύεται να είναι μέσα στο σπίτι. Να έχεις ένα ζευγάρι σαγιονάρες έξω από την πόρτα σου, για να γίνεται η ζωή σου πιο εύκολη.

Κίνηση 2η:

Μαζί με τα παπούτσια, βγαίνουν και τα ρούχα. Θα μου πεις τώρα, δεν μπορείς να κάνεις στριπτίζ στην εξώπορτα. Μαζί σου! Βγάζεις λοιπόν το μπουφάν σου και το αφήνεις κάπου να αεριστεί. Στη συνέχεια, και αφού έχεις φορέσει τα ρούχα του σπιτιού, κάνεις το ίδιο και με τα ρούχα σου.

Κίνηση 3η:

Η αγαπημένη μας συνήθεια το διάστημα αυτό. Σχολαστικό πλύσιμο χεριών, με όλους τους πιθανούς τρόπους και τραγουδώντας όλα τα πιθανά τραγούδια!!! Είπαμε, το βασικό φάρμακο κατά του κορονοϊού είναι το σωστό πλύσιμο των χεριών.

Κίνηση 4η:

Σε περίπτωση που το έχεις ρίξει έξω και έχεις πάει και για τα βασικά ψώνια, καλό θα ήταν να απομακρύνεις γρήγορα σακούλες και συσκευασίες όπου είναι δυνατό. Σε περίπτωση που αυτό δε γίνεται, πέρασε με λίγο οινόπνευμα οτιδήποτε θα μπει στο ντουλάπι σου.

Κίνηση 5η:

Όοοοοχι δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα της χαλάρωσης. Τώρα θα πρέπει να κάνεις το μπανάκι σου, να πλυθείς πολύ καλά και να φορέσεις καθαρά ρούχα. Δεν είναι σωστό να ξαπλώσεις με βρώμικα ρούχα στο αφράτο σου κρεβάτι. Α και για να μην ξεχνιόμαστε. Το σπίτι να αερίζεται αρκετά συχνά έτσι;

Κοιμήσου τώρα. Αύριο, ξημερώνει μία νέα μέρα απολύμανσης...