Πώς θα διατηρήσεις φρέσκα τα λεμόνια για καιρό – Ακόμα και τα κομμένα

Πώς θα διατηρήσεις φρέσκα τα λεμόνια για καιρό – Ακόμα και τα κομμένα

Η εποχή των φρέσκων λεμονιών ήρθε και μαζί τους έρχεται και το αιώνιο ερώτημα: πώς θα διατηρήσουν για καιρό τη φρεσκάδα τους.

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας των λεμονιών. Αυτήν την εποχή γεμίζουν οι λεμονιές με κίτρινα λεμόνια και εμείς τα κόβουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες συνταγές. Τόσο στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική όσο και σε σπιτικές συνταγές ομορφιάς.

Ένα βασικό ερώτημα που πάντα προκύπτει και που έχουν όλες οι νοικοκυρές, όμως, είναι πώς διατηρούνται φρέσκα τα λεμόνια. Πώς δεν θα μαυρίσουν, δεν θα μαραγγιάσουν και – ακόμη και μετά από καιρό- θα είναι σαν να τα έκοψες μόλις πριν λίγο από μια λεμονιά.

Αυτό το απλό κόλπο είναι το μυστικό για να διατηρήσεις τα λεμόνια φρέσκα για έναν ολόκληρο μήνα

Πώς θα διατηρήσεις φρέσκα τα κομμένα λεμόνια

Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι τα κομμένα λεμόνια διατηρούνται φρέσκα περίπου για μια εβδομάδα στο ψυγείο. Αυτό συμβαίνει, επειδή όταν τα φρούτα κοπούν, χάνουν γρήγορα την υγρασία τους και είναι επιρρεπή στα βακτήρια.

syntirisi_lemonia.jpg

Πώς θα τα διατηρήσεις, όμως; Αφού τα κόψεις, βάλε τα σε ένα πιάτο μέσα στο ψυγείο με το εσωτερικό του λεμονιού να κοιτάζει προς τα κάτω. Έτσι, θα διατηρηθούν αναλλοίωτα για περισσότερες μέρες.

Πώς θα διατηρήσεις φρέσκα τα ολόκληρα λεμόνια

Τα ολόκληρα λεμόνια έχουν άθικτο τον φλοιό τους, ο οποίος λειτουργεί ως προστατευτικός φραγμός και δεν επηρεάζει το εσωτερικό τους. Θέλουν, όμως, και αυτά… τα δικά τους για να διατηρηθούν φρέσκα. Τι πρέπει να κάνεις εσύ;

freska_lemonia.jpg

Αποθήκευσέ τα πάλι στο ψυγείο, είτε σε πλαστική σακούλα είτε μέσα σε συρτάρι για να τα προστατεύσεις από την οξείδωση και τη σήψη.

Μπορείς να βάλεις τα λεμόνια στην κατάψυξη;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ! Τα λεμόνια μπορούν να παραμείνουν φρέσκα για αρκετούς μήνες στην κατάψυξη, ανεξάρτητα από το αν είναι ολόκληρα ή κομμένα. Το μόνο που εσύ έχεις να κάνεις είναι να τα τοποθετήσεις μέσα σε σακούλα στην κατάψυξη και όταν θελήσεις να τα χρησιμοποιήσεις, απλώς άσε τα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ξεπαγώσουν.