Τι θα κάνουμε με τα μονά καλτσάκια; 7 χρήσεις για εκείνα που μείνανε μόνα χωρίς το ταίρι τους

Τι θα κάνουμε με τα μονά καλτσάκια; 7 χρήσεις για εκείνα που μείνανε μόνα χωρίς το ταίρι τους
Pexels

Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να κάνουν κάπου διακοπές εκείνα τα καλτσάκια που δεν βγήκαν ποτέ από το πλυντήριο.

Οι περισσότεροι από εμάς πιθανότατα έχουμε κάτι κοινό -ένα χάος με παλιές ή μονές κάλτσες που βρίσκονται στο σπίτι μόνες και απομονωμένες από το ταίρι τους σε μια ειδική τσάντα κάπου ή περιμένουν μάταια να ζευγαρώσουν σε ένα καλάθι ρούχων.

Την ώρα που ένα δάκρυ κύλησε και που υπάρχει σοβαρή περίπτωση τα ταίρια τους να κάνουν κάπου διακοπές δραπετεύοντας από το πλυντήριο εμείς σκεφτήκαμε 7 τρόπους ώστε εκείνοι που μείνανε πίσω να βρουν (ξανά) λόγο ύπαρξης.

Εάν εξακολουθείς να κρατάς τα καλτσάκια σου και ανυπομονείς να βρεις το ταίρι τους κάποια μέρα, μην περιμένεις άλλο. Ανάλαβε δράση:

Η κατάψυξη, η εφημερίδα και άλλοι 5 τρόποι για να απομακρύνεις τις δυσάρεστες μυρωδιές από τα ρούχα

1. Χρησιμοποίησέ τα ως θερμαντικό επίθεμα

Τα θερμαντικά επιθέματα μπορούν να σε βοηθήσουν να ζεσταθείς όταν δεν αισθάνεσαι καλά. Για να φτιάξεις ένα, γέμισε την παλιά σου κάλτσα με ρύζι. Αν θέλεις, πρόσθεσε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου στο ρύζι και ανακάτεψε καλά προκειμένου να έχεις μία ευχάριστη μυρωδιά. Φρόντισε να μην την γεμίσεις υπερβολικά, ώστε να υπάρχει ακόμα χώρος για να τη δέσεις και να παραμείνει κλειστή. Τοποθέτησε το επίθεμα στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά max και στη συνέχεια τέσταρε τη θερμοκρασία ώστε να μην καείς.

2. Μετάτρεψέ τα σε φακελάκι ναφθαλίνης

Τοποθέτησε ναφθαλίνη ή κρύσταλλα μέσα σε μια καθαρή κάλτσα και δέσε τη με κορδόνι. Τοποθέτησε ακόμα μια κάλτσα γεμάτη με ποτ πουρί για φρέσκια μυρωδιά. Μπορείς να κρεμάσεις τα φακελάκια κάλτσας στη ντουλάπα ή να τα τοποθετήσεις σε ένα ράφι ή να τα αποθηκεύσεις μαζί με τα ρούχα σου σε ένα συρτάρι.

3. Στόλισε τα βάζα ή τις γλάστρες

Επίλεξε το αγαπημένο σου χρώμα που θα ταιριάζει καλύτερα με την υπόλοιπη διακόσμησή σου και μετάτρεψε τις παλιές σου κάλτσες σε καλύμματα για βάζα, γλάστρες ή μολυβοθήκες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κόψεις με ένα ψαλίδι το κλειστό μέρος της κάλτσας. Μόλις την τοποθετήσεις στο αντικείμενο που θέλεις, δίπλωσε με όμορφο τρόπο τις άκρες.

4. Επαναχρησιμοποίησε τα καλτσάκια ως βάση κατά των λεκέδων

Μερικές φορές, τα μπουκάλια -όπως αυτό με το λάδι, μπορεί να αφήσουν λεκέδες στην κουζίνα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς γιατί μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις μονές κάλτσες προκειμένου να φτιάξεις προστατευτικές θήκες. Το ύφασμα θα απορροφήσει τη διαρροή και θα διατηρήσει τα μπουκάλια και τους πάγκους σου καθαρούς.

pexels-cottonbro-studio-4569853.jpg

5. Μεταμόρφωσέ τα σε βάσεις για μπότες

Εάν οι μπότες σου δεν είναι σταθερές μπορεί να χάσουν το σχήμα τους, να αρχίσουν να διπλώνουν και να κάνουν ζάρες. Για να το αποτρέψεις αυτό, δοκίμασε να φτιάξεις σπιτικές βάσεις. Διάλεξε δύο μακριές κάλτσες και γέμισέ τις με βαμβακερό ή παλιό ύφασμα. Χρησιμοποίησε κόλλα ή ράψε το σημείο του ανοίγματος για να κρατηθεί σταθερή η βάση σου.

6. Χρησιμοποίησέ τα ξανά ως επιγονατίδες

Χρησιμοποίησε τα παλιά καλτσάκια ως επιγονατίδες και κάνε τις περιπέτειες του μωρού σου πιο ...ομαλές. Το μωρό θα μπορεί με ευκολία να μπουσουλάει στις σκληρές επιφάνειες και θα προστατεύσει τα ευαίσθητα γόνατά του από τραυματισμούς. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κόψεις την κάλτσα στη μέση.

Κόλλησαν τα pancakes στο τηγάνι; Πώς θα το καθαρίσεις σε χρόνο Dt

7. Φτιάξε πανάκια του Swiffer

Αντί να αγοράζεις συνεχώς καινούρια πανάκια, χρησιμοποίησε παλιές κάλτσες.
Κόψε δύο κάλτσες από τη μία μεριά και μετά ράψε τις ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο ενιαίο σχήμα. Στη συνέχεια, τοποθέτησε τις άκρες στο Swiffer. Μπορείς να πλένεις και να χρησιμοποιείς το πανάκι από καλτσάκια ξανά και ξανά.