Πώς θα αφαιρέσεις εύκολα τους λεκέδες από λευκό και κόκκινο κρασί

Πώς θα αφαιρέσεις εύκολα τους λεκέδες από λευκό και κόκκινο κρασί

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και το μόνο που χρειάζεσαι είναι υλικά που έχεις στην κουζίνα.

Ο λεκές από κρασί θεωρείται ένας από τους δυσκολότερους για κάθε νοικοκυρά. Δεν είναι τυχαίο πως κάθε φορά που πίνουμε το αγαπημένο μας κόκκινο κρασί προσέχουμε ιδιαίτερα μην λερώσουμε τα ρούχα μας.

Tο πλυντήριο αφαιρεί συνήθως το μεγαλύτερο μέρος του λεκέ ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που ο λεκές από κρασί επιμένει και η αφαίρεσή του απαιτεί μερικά έξυπνα κόλπα.

Πώς θα αφαιρέσεις τους λεκέδες από κρασί

Λεκές από λευκό κρασί

Ψέκασε με δροσερό νερό τον λεκέ. Καθάρισε την κηλίδα χρησιμοποιώντας μια μικρή ποσότητα καθαριστικού λεκέδων (που θα βρεις στο super market) ή απορρυπαντικού πλυντηρίων ρούχων. Τοποθέτησε το ύφασμα στο πλυντήριο και καθάρισε σύμφωνα με την ετικέτα. Εάν ο λεκές παραμένει επανάλαβε το δεύτερο και τρίτο βήμα.

https://www.instagram.com/p/CmzRb86gd8R

Λεκές από κόκκινο κρασί

Ψέκασε αραιωμένο διάλυμα σαπουνιού πιάτων στο λεκέ και τρίψε με μια βούρτσα με μαλακές τρίχες. Ξέπλυνε με νερό, ρίξε λευκό ξύδι και τρίψε. Άφησέ το να δράσει για λίγα λεπτά και ξέπλυνε ξανά. Εάν ο λεκές παραμένει, εφάρμοσε τοπικά υπεροξείδιο του υδρογόνου και άφησέ το. Διαφορετικά δοκίμασε να ρίξεις μία ή δύο σταγόνες αμμωνίας στον λεκέ. Ξέπλυνε με νερό.

Γιατί να καθαρίζεις τα τζάμια όταν έχει συννεφιά & πότε η χρήση σκούπας είναι μεγάλο λάθος

Το κόλπο με το αλάτι: Tο αλάτι έχει την ιδιότητα να απορροφά το κρασί και να εξουδετερώνει το χρώμα του κόκκινου κρασιού. Bρέξε τον λεκέ με λίγο κρύο νερό και πρόσθεσε πάνω αλάτι. Άφησέ το να δράσει όλη νύχτα για να φύγει εντελώς ο λεκές.

Αν ο λεκές είναι ακόμη υγρός μην προσπαθήσεις να τον τρίψεις γιατί θα απλωθεί και θα γίνει πολύ μεγαλύτερος.

Το κόλπο με το γάλα: Bύθισε το ύφασμα με τον λεκέ στο γάλα για μερικές ώρες και μετά τοποθέτησέ το στο πλυντήριο σε ένα γρήγορο πρόγραμμα για να εξουδετερώσεις την μυρωδιά του γάλακτος.

Πηγή κεντρικής: legendbrandscleaning