Όσα πρέπει να ξέρουμε πριν αγοράσουμε ψυγείο

Όσα πρέπει να ξέρουμε πριν αγοράσουμε ψυγείο

Γιατί κάποια ψυγεία έχουν την κατάψυξη στο πάνω μέρος και τη συντήρηση στο κάτω; Για ποιο λόγο συμφέρει η επένδυση σε μία συσκευή ενεργειακής κλάσης «Α+++» και τι σημαίνει η ένδειξη «SN-T» στην ετικέτα ενός ψυγείου;

Του Παναγιώτη Μαυραγάνη

Γνωρίζετε ότι δύο ελεύθεροι ψυγειοκαταψύκτες με ίδιες εξωτερικές διαστάσεις δεν έχουν απαραίτητα και την ίδια χωρητικότητα; Απαντήσεις σε αυτά, αλλά και σε πολλά ακόμα ερωτήματα, θα πρέπει να είναι σε θέση να δώσουν οι καταναλωτές που επιθυμούν να προχωρήσουν στην αγορά του καλύτερου «βασιλιά» της κουζίνας!

Με τα περισσότερα μοντέλα που κυκλοφορούν στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών να διαθέτουν διαφορετικές τεχνικές προδιαγραφές, εργονομικές διαστάσεις, «έξυπνες» λειτουργίες και ενεργειακές απαιτήσεις, η επιλογή του ιδανικού ελεύθερου ψυγειοκαταψύκτη σήμερα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι το ψυγείο είναι η οικιακή συσκευή με τη μεγαλύτερη «διάρκεια ζωής», οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ καλά «διαβασμένοι» για να πάρουν την καλύτερη δυνατή απόφαση, η οποία και θα ικανοποιεί, τόσο τις ανάγκες και τα «θέλω» τους, όσο και το γούστο και την προσωπικότητά τους.

Διαστάσεις και χωρητικότητα

Μπορεί το ιδανικό μέγεθος ενός ελεύθερου ψυγειοκαταψύκτη να είναι αυτό των 70 εκατοστών σε πλάτος, ωστόσο, στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν πολλά μοντέλα ίδιων εξωτερικών διαστάσεων, αλλά με διαφορετική χωρητικότητα εσωτερικών χώρων, η οποία υπολογίζεται σε λίτρα (lt). Μάλιστα, εκτός από τη συνολική μικτή χωρητικότητα, που αναγράφουν οι περισσότεροι κατασκευαστές στα ψυγεία τους, υπάρχει, η καθαρή χωρητικότητα, δηλαδή τα τρόφιμα που μπορεί κανείς να αποθηκεύσει πραγματικά στη συντήρηση και στην κατάψυξη και αυτή πρέπει να αποτελεί το σημαντικό κριτήριο επιλογής. Στους ελεύθερους ψυγειοκαταψύκτες 70 εκατοστών πλάτους της Bosch, παραδείγματος χάρη, η συνολική μικτή χωρητικότητα είναι 559lt, εκ των οποίων τα 400lt είναι η καθαρή και άπλετη χωρητικότητα της συντήρησης και τα 105lt είναι απόλυτα και εύκολα διαθέσιμα στην κατάψυξη.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr