Switch your moοd: Η μέρα που είδα τα πράγματα αλλιώς…

Switch your moοd: Η μέρα που είδα τα πράγματα αλλιώς…

Γράφει η Διονυσία Καλαποθαράκου

Μπορεί μία μικρή αλλαγή στην εμφάνισή σου να σε κάνει να αντιμετωπίσεις με διαφορετικό τρόπο την καθημερινότητά σου; Ρητορική είναι η ερώτηση, η απάντηση είναι «ναι» και η ιστορία πίσω από αυτό το «switch» είναι πολύ απλή και πέρα για πέρα αληθινή…

Από πολύ νεαρή ηλικία ακολουθώ μία ιεροτελεστία όταν γυρίζω σπίτι το βράδυ: Πλένομαι (πολύ σχολαστικά -ακόμα και όταν δεν ήταν trend), αφαιρώ το μακιγιάζ μου, χτενίζω τα μαλλιά μου, βουρτσίζω τα δόντια μου και βγάζω τους φακούς επαφής μου, τοποθετώντας τους μέσα στη θήκη τους.

Μπορεί να γυρίσω στεναχωρημένη, κουρασμένη, εκνευρισμένη. Μόνη ή με παρέα. Έξι το πρωί ή επτά το απόγευμα. Έχοντας πιει ένα ποτήρι κρασί παραπάνω ή «υπό την επήρεια» φυσικού χυμού πορτοκάλι. Όπως και να έχει, εγώ όλα τα παραπάνω πρέπει να τα κάνω, ειδικά το τελευταίο τους part: Την αφαίρεση των φακών επαφής.

Πρέπει να μπουν στο μικρό, λευκό κουτάκι τους για να νιώσω πραγματικά «απελευθερωμένη», για να μπορέσω να κοιμηθώ και να μην αντικρίσω το πρωί τα μάτια μου κόκκινα και ερεθισμένα να δακρύζουν και να τσούζουν. Για κάποιους αυτή η ρουτίνα, αυτός ο χαρτογραφημένος δρόμος με τα πέντε συγκεκριμένα μονοπάτια, είναι βάλσαμο για τα νεύρα τους και διασφαλίζει μία ηρεμία, μία τάξη που μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ασφαλείς. Δεν κρίνω. Απλά για μένα δεν λειτουργούσε έτσι. Με καταπίεζε το να πρέπει να βάζω και να βγάζω με ευλάβεια και παραδειγματική συνέπεια τους φακούς μου πρωί και βράδυ, βρέξει-χιονίσει. Και το κατάλαβα μόλις αποφάσισα να σταματήσω να το κάνω.


Το «switch» έγινε όταν άλλαξα και κάτι ακόμα που είχα στη ρουτίνα μου. Το αποσμητικό μου. Μικρό αλλά πολύ σημαντικό για την αυτοπεποίθησή μου. Δοκιμάζοντας το αποσμητικόDoveκατάλαβα πως μία μικρή αλλαγή στην καθημερινότητά σου και στον τρόπο που περιποιείσαι, μπορεί να γίνει το πρώτο, αλλά και το πιο σπουδαίο βήμα, για να νιώσεις διαφορετικά. Καλύτερα διαφορετικά. Δεν υπάρχει λόγος να αρκείσαι σε «ημίμετρα» όταν μπορείς να βιώνεις την απόλυτη ελευθερία. Γιατί να φοράς κάτι που δεν εκπέμπει φρεσκάδα και δροσιά; Που δεν φροντίζει την επιδερμίδα σου και σε προστατεύει από τον ιδρώτα; Που δεν αναδεικνύει τη φυσική μυρωδιά του σώματός σου… όταν μπορείς να φοράς και να νιώθεις την αυτοπεποίθηση που χαρίσει το dove;

Αντίστοιχα σκέφτηκα πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοράω τους «ενοχλητικούς» φακούς επαφής μου και να «δεσμεύομαι» απέναντί τους πρωί και βράδυ, όταν μπορώ να νιώθω όμορφα και cool και με τα γυαλιά οράσεως. Έκανα μέσα μου ένα απλό «switch» και είδα μία γνώριμη κατάσταση με μία άλλη ματιά… πιο καθαρά! Ακόμα και μέσα στα γυαλιά μου, με 4,5 βαθμούς μυωπίας, 2 αστιγματισμό και βραχίονες από ταρταρούγα που είχα διαλέξει παλιά με πολύ αγάπη. Έμεναν για χρόνια καταχωνιασμένα σε ένα συρτάρι. Μέχρι τη στιγμή που η λυτρωτική ιδέα του να αποτινάξω από πάνω μου ό,τι με καταπίεζε και με περιόριζε πέρασε από το αποσμητικό μου, στην εμφάνισή μου. Και αυτή η μεταστροφή ήταν το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη.

Στην αρχή τα γυαλιά μου έδειχναν λίγο παράξενα πάνω στο πρόσωπό μου. Μου «χαλούσαν» ένα είδωλο που είχα συνηθίσει χρόνια να βλέπω στον καθρέπτη. Όμως αυτή η «ατέλεια» (μην παρεξηγηθώ, δεν βλέπω όλα τα υπόλοιπα αψεγάδιαστα πάνω μου, απλά τα γυαλιά ήταν η «κόκκινη γραμμή» που από παιδάκι είχα μάθει να «μην περνάω») με έκανε να δω τα πράγματα πιο καθαρά και να αναζητήσω το νόημα σε ό,τι μου επιτρέπει να είμαι ο εαυτός μου.

Όμορφα δεν νιώθεις όταν είσαι αψεγάδιαστη. Όμορφα νιώθεις όταν η αύρα σου, η όψη σου και η μυρωδιά σου σε εκφράζουν. Κανένα άρωμα δεν με κάνει να νιώθω περισσότερο ο εαυτός μου από το αποσμητικό Dove, όπως και κανένα ζευγάρι φακών επαφής δεν με κάνει να αισθάνομαι πιο καλά από το look μου από ότι τα στρογγυλά, μυωπικά γυαλιά μου. Ο Harry Potter φορώντας τα δικά του έκανε τα πιο δύσκολα ξόρκια. Σχεδόν έσωσε το Hogwarts. Εγώ «έσωσα» την καθημερινότητά μου χωρίς ραβδί και σκούπα, μόνο με το νέο μου roll on αποσμητικό και μία σοφιστικέ προσθήκη στο στυλ μου.

Και ξέρεις ε, όταν ξεφεύγεις από την πεπατημένη σου και αντικρίζεις τη ζωή με τόλμη και διάθεση να πειραματισμούς και αλλαγές δεν κάνεις μόνο το πιο ισχυρό fashion statement αλλά με ένα τρόπο σχεδόν μαγικό, βελτιώνεις και την ποιότητα ζωής σου… και αυτό είναι πάντα in fashion!

Tags