Mindfulness: Η σημασία του να χαλαρώνεις και να ζεις στο «τώρα»

Mindfulness: Η σημασία του να χαλαρώνεις και να ζεις στο «τώρα»

Οι όλο και πιο επιταχυνόμενοι ρυθμοί της ρουτίνας, οι αμέτρητες υποχρεώσεις του γραφείου και του σπιτιού που μοιάζουν να μην έχουν τελειωμό, μας βάζουν να «τρέχουμε» έναν καθημερινό αγώνα δρόμου με τον χρόνο.

Οι όλο και πιο επιταχυνόμενοι ρυθμοί της ρουτίνας, οι αμέτρητες υποχρεώσεις του γραφείου και του σπιτιού που μοιάζουν να μην έχουν τελειωμό, μας βάζουν να «τρέχουμε» έναν καθημερινό αγώνα δρόμου με τον χρόνο.

Υπάρχει μία φράση η οποία τείνει να μας καταδιώκει μέσα στην καθημερινότητα και αυτή είναι η διάσημη λατινική ρήση «Carpe diem». Οι όλο και πιο επιταχυνόμενοι ρυθμοί της ρουτίνας, οι αμέτρητες υποχρεώσεις του γραφείου και του σπιτιού που μοιάζουν να μην έχουν τελειωμό, μας βάζουν να «τρέχουμε» έναν καθημερινό αγώνα δρόμου με τον χρόνο, σε μία προσπάθεια να τα φέρουμε εις πέρας, να καταφέρουμε να «ξεκλέψουμε» λίγο χρόνο για την προσωπική μας ευχαρίστηση και να μπορέσουμε να χαρούμε όλα εκείνα που έχουν πραγματικά ουσιαστική σημασία για εμάς, είτε αυτό είναι το ξεφύλλισμα ενός καλού βιβλίου, ένα workout, μία οικογενειακή συνάντηση γύρω από ένα στρωμένο τραπέζι.

Αν αναρωτιέσαι πώς θα καταφέρεις να κάνεις πράξη το «άδραξε τη μέρα», εξοικονομώντας χρόνο και κάνοντας παράλληλα πιο εύκολη την καθημερινότητά σου, δύο… αεικίνητες συντάκτριες σου αποκαλύπτουν τις high-tech συμβουλές «κλειδιά» που κατάφεραν να φέρουν στην επιφάνεια τον πιο mindfulness εαυτό τους και έτσι να απολαύσουν τις απλές αλλά «πολύτιμες» στιγμές της ζωής στο «τώρα»!

Η Μάτα «ανέβασε» ταχύτητες στο σιδέρωμα

Έπρεπε να το περιμένω πως κάποια στιγμή θα πλήρωνα το ανεξέλεγκτο πάθος μου για τη μόδα και τα ρούχα, έτσι και έγινε! Μόλις απομακρύνθηκα από τη ζεστή αγκαλιά της μανούλας και μπήκα στο δικό μου σπίτι, όπως ήταν αναμενόμενο εκτός από επιπλέον υποχρεώσεις (βλ. φως, νερό, τηλέφωνο), απέκτησα και μία τουλάχιστον δίωρη εβδομαδιαία εξάσκηση στις… τσακίσεις, αφού η λεκάνη με τα ασιδέρωτα είχε ξεχειλίσει πριν προλάβει καν να μπει η Παρασκευή. Τι; Είμαι η μόνη που αλλάζω δύο σύνολα μέσα στη μέρα; Έστω. Σημασία έχει πως χωρίς το σύστημα σιδερώματος CareStyle 5 Pro της Braun, τώρα μάλλον θα σας έγραφα κάτω από ένα υπέρογκο βουνό τσαλακωμένων ρούχων. Όπως και να ‘χει, με την καινοτόμα πλάκα πολλαπλών μετάλλων Eloxal Freeglide 3D, η οποία σηκώνεται στο πίσω μέρος και σιδερώνει προς κάθε κατεύθυνση χωρίς να λογαριάζει κουμπιά και φερμουάρ, μπόρεσα να επιταχύνω στο μέγιστο τη βαρετή διαδικασία του σιδερώματος, ενώ με την τεχνολογία iCare, αρκεί ένα πλήκτρο για να σιδερώσω κάθε «ιδιότροπο» αέρινο, λεπτό -ή και όχι- ύφασμα, χωρίς να ανησυχώ ότι θα το κάψω και χωρίς να χάνω επιπλέον χρόνο παλεύοντας να βρω ποια ρύθμιση ταιριάζει με ποια υφή. Με αυτόν τον τρόπο, «ξεκλέβοντας» χρόνο από εκεί, βρήκα την ευκαιρία στη θέση της σιδερώστρας να βάλω ένα καβαλέτο ζωγραφικής και την αγαπημένη μου meditation playlist. Παρακολουθώντας τα χρώματα να τρέχουν στον καμβά και παραμένοντας απόλυτα προσηλωμένη σε αυτό που κάνω, μπορώ και βάζω τον φλύαρο μονόλογο του μυαλού μου στο… αθόρυβο, απολαμβάνοντας τη δημιουργική αυτή στιγμή στο έπακρο!

Extra tip: Η παραπάνω επιλογή συστήματος σιδερώματος, να ξέρεις πως είναι η ιδανική για σένα που ακολουθείς μία φιλική προς το περιβάλλον φιλοσοφία ζωής, καθώς με την επιλογή ECO, γλιτώνεις όχι μόνο επιπλέον ενέργεια, αλλά και νερό!

Η Ειρήνη έδωσε χώρο και χρόνο στον εαυτό της να ανασάνει

Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν υπερκινητική και αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που δεν με εγκατέλειψε στην ενήλικη ζωή μου. Το πρόγραμμά μου περιλαμβάνει ένα γεμάτο 8ωρο στο γραφείο, after work συναντήσεις με τις κολλητές μου, ατελείωτους περίπατους στο κέντρο της πόλης, αναζωογονητικά spinning sessions και μαθήματα φωτογραφίας. Όπως ήταν φυσικό, οι εντατικοί ρυθμοί και η διαφορετική «φύση» της κάθε δραστηριότητας με έκαναν από κάποια στιγμή και έπειτα να μην είμαι ουσιαστικά παρούσα σε όλα τα παραπάνω, να μην ζω το «τώρα» όσο θα ήθελα. Το πρόβλημά μου δεν άργησε να λυθεί, όταν μπήκε στη ζωή μου το σίδερο CareStyle 7 Pro της Braun. Χρησιμοποιώντας την επιλογή DoubleSteam, που μειώνει το χρόνο του σιδερώματος κατά 50% χάρη στη δύο φορές μεγαλύτερη παραγωγή ατμού και έχοντας πατημένο το πλήκτρο TURBO για ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες και μέγιστη απόδοση που μπορεί να εξαφανίσει κάθε τσάκιση, βρήκα από το… πουθενά ελεύθερο χρόνο! Αυτή η μία ώρα και παραπάνω την εβδομάδα, που εξοικονόμησα από το σιδέρωμα των ρούχων, έγινε η αφορμή να εξασκούμαι τακτικά σε μία πρακτική με αναπνοές, η οποία όχι μόνο με απάλλαξε σταδιακά από το άγχος, αλλά μου έμαθε να συγκεντρώνομαι, να με παρατηρώ καλύτερα και να έχω απόλυτη επίγνωση του εαυτού μου την κάθε στιγμή! Έτσι, μπορεί να παραμένω το ίδιο πολυάσχολη όμως δεν στερούμαι ούτε λεπτό απόλαυσης από αυτές τις μικρές χαρές της καθημερινότητας.

Κλείνοντας, να θυμάσαι πως έχει μεγάλη σημασία να μην αφήνεις τη ζωή να σε προσπερνάει, μένοντας επί της ουσίας αμέτοχη. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που σου «κόβουν» κάπως τη φόρα και ιδανικά θα ήθελες να αποφύγεις, όπως την πρωινή κίνηση στον δρόμο, την αναμονή σε κάποια δημόσια υπηρεσία, το σιδέρωμα. Να είσαι σίγουρη πως επενδύοντας σε προηγμένες τεχνολογίες όπως αυτές της Braun και εξασκώντας τη φιλοσοφία του mindfulness ζώντας στο «τώρα» καθημερινές διαδικασίες όπως το μαγείρεμα ή το βραδινό ντους, θα αποκτήσεις μία νέα και πολύ πιο εποικοδομητική σχέση με τον εαυτό σου!

Tags