Αιμορραγία μετά την επαφή; Μην πανικοβάλλεσαι, αυτές είναι οι 3 συνηθέστερες αιτίες

Αιμορραγία μετά την επαφή; Μην πανικοβάλλεσαι, αυτές είναι οι 3 συνηθέστερες αιτίες

Μάθε τους λόγους και αντιμετώπισέ το άμεσα

Η εμφάνιση αίματος μετά την σεξουαλική επαφή, μπορεί να φαίνεται ανησυχητική με την πρώτη ματιά, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις οι λόγοι που την προκαλούν είναι κάτι... απλούστερο από αυτό που είχες φανταστεί. Άλλωστε, θα πρέπει να γνωρίζεις πως πρόκειται για μια αρκετά συνηθισμένη κατάσταση που βιώνουν οι περισσότερες γυναίκες, κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της περιόδου της ενεργής σεξουαλικά ζωής τους.


Προτού φτάσεις στα όρια... λιποθυμίας την επόμενη φορά που ενδεχομένως να σου συμβεί, έχε στο νου σου τις τρεις πιθανότερες αιτίες που, παρεμπιπτόντως, αποτελούν αποκλειστικά ιάσιμες και καθόλου ανησυχητικές περιπτώσεις.


1.Τραυματισμός
Η πιθανότερη και πιο απλή εξήγηση που μπορεί να ξεδιαλύνει το τοπίο της εμφάνισης αίματος μετά τη σεξουαλική επαφή είναι κάποιος μικρός τραυματισμός στα τοιχώματα του κόλπου. Αν η επαφή γίνει με πιο έντονο τρόπο ή έχεις κάνει αρκετό καιρό αποχή από το... σπορ αυτό, τότε οι πιθανότητες να συμβεί κάτι ανάλογα αυξάνονται κατακόρυφα.


2.Τραχηλίτιδα
Ο συνεχής ερεθισμός του τραχήλου της μήτρας, κατά τη σεξουαλική επαφή, μπορεί να οδηγήσει σε οξεία φλεγμονή της μήτρας ή αλλιώς, τραχηλίτιδα. Συμπτώματά της αποτελούν οι βλεννοπυώδεις εκκρίσεις από τον τράχηλο, ο πόνος της κοιλιάς και κάποιες φορές η μικρή αιμορραγία μετά την επαφή. Επισκέψου άμεσα έναν εξειδικευμένο γιατρό για να ακολουθήσεις την καταλληλότερη για την περίπτωσή σου θεραπεία.


3.Kολπίτιδα
Αποτελώντας μια πολύ συχνή γυναικολογική πάθηση, η κολπίτιδα χαρακτηρίζεται από έντονο κνησμό, δυσοσμία και υπερβολική έκκριση κολπικών υγρών και πολλές φορές την εμφάνιση αίματος μετά την επαφή. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, αλλά η επίσκεψη στον γυναικολόγο σου θα πρέπει να είναι άμεση, προκειμένου να ακολουθήσεις την ανάλογη θεραπευτική αγωγή.

Διαβάστε ακόμη:

Πόνοι περιόδου; Μάθε τώρα τους 4 λόγους που τους επιδεινώνουν!

Βελονισμός: Εσείς γνωρίζετε ποιες παθήσεις μπορεί να θεραπεύσει;