Δυσκολεύεστε να χάσετε τα περιττά κιλά; Ιδού τι φταίει

Ερμιόνη Σαρρή
Δυσκολεύεστε να χάσετε τα περιττά κιλά; Ιδού τι φταίει

Αποχαιρετίστε κάποιες από τις συνήθειές σας άμεσα.

Προσέχετε τι τρώτε, γυμνάζεστε τακτικά, πίνετε πολύ νερό και ο δείκτης της ζυγαριάς δε λέει... να πέσει. Εκνευρίζεστε και είναι λογικό. Έχετε όμως ποτέ σκεφτεί τι μπορεί να κάνετε λάθος τόσο καιρό και να μην μπορείτε να χάσετε τα κιλά που θέλετε;

Πάμε να δούμε ποιες καθημερινές σας συνήθειες εμποδίζουν το στόχο σας αυτόν:


Το ξημέρωμα σας βρίσκει ξύπνιες: Αν συνηθίζατε μέχρι τώρα να απολαμβάνετε τον πρωινό σας ύπνο όσο περισσότερο μπορείτε και να περνάτε τα βράδια σας ξάγρυπνες, θα σας απογοητεύσουμε! Ο πρωινός ήλιος( ναι ναι αυτός που ανατέλλει λίγο πριν πέσετε στο κρεβάτι)δίνει στον ανθρώπινο οργανισμό την απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης D, που βοηθάει στην καύση του λίπους. Αύριο κιόλας ξυπνήστε νωρίς και πιείτε το καφεδάκι σας κάτω από το φως του ήλιου.

Καταναλώνετε διαιτητικά προϊόντα: Για βραδινό επιλέγετε ένα γιαούρτι με λίγα λιπαρά ενώ στις εξόδους σας προτιμάτε αναψυκτικά με λίγες θερμίδες. Δεν αμφιβάλλει κανείς πως έχουν λίγες θερμίδες, αλλά τα λιπαρά τους τα έχετε σκεφτεί; Καλό θα ήταν να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή στην υπερκατανάλωσή τους, γιατί θα σας φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένετε.

Οι φίλοι σας γίνονται οι «εχθροί» σας: Ενώ όλη την ημέρα έχετε τηρήσει πιστά το πρόγραμμα της διατροφής σας ,στριμώξατε και το γυμναστήριο στο πιεσμένο σας πρόγραμμα, ξαφνικά οι φίλοι σας θυμήθηκαν να σας καλέσουν για φαγητό ή clubbing. Πώς να μη χάσετε τον έλεγχο; Εξηγήστε τους πως θέλετε την υποστήριξή τους και αυτοί σίγουρα δε θα σας χαλάσουν χατίρι.

Αγχώνεστε με το παραμικρό: Δεν υπάρχει τίποτα πιο καταστροφικό από το άγχος. Τα μαλλιά σας πέφτουν, τα βράδια στριφογυρνάτε στο κρεβάτι, τα νεύρα σας είναι στην «πρίζα» και φυσικά τα κιλά σας... στη θέση τους. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε λίγο και δείτε τη ζωή με άλλη ματιά!

Διαβάστε ακόμα:

«Στέγνωσε»... πίνοντας: Τα 7 τοπ ροφήματα- λιποδιαλύτες!

Πες καληνύχτα! 7 τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνεις πριν πέσεις για ύπνο!