Ήπιες λίγο παραπάνω; Μάθε ποιες τροφές να προτιμήσεις για να νιώσεις καλύτερα

Ήπιες λίγο παραπάνω; Μάθε ποιες τροφές να προτιμήσεις για να νιώσεις καλύτερα

Ούτως ή άλλως, δεν θα γλιτώσεις την αναπόφευκτη συνέπεια της... ακατανίκητης πείνας!

Μπορεί όσο μεγαλώνεις οι φορές που καταλήγεις σπίτι σου λίγο παραπάνω πιωμένη να λιγοστεύουν, ωστόσο είναι κάπως αδύνατο να πάψουν να υπάρχουν εντελώς. Και φυσικά, είναι κανόνας ότι όσο περισσότερο πίνεις, τόσο περισσότερο σου ανοίγει η όρεξη, ειδικά για λιπαρά και αλμυρά φαγητά.


Και ενώ δεν αποτελεί έκπληξη που τις ώρες αυτές εσύ επιθυμείς να έχεις μπροστά σου ένα τεράστιο κομμάτι πίτσα, σουβλάκια ή οποιοδήποτε άλλο junk food, όλα τα φαγητά αυτού του είδους μπορούν να παρατείνουν την ώρα που θα χρειαστείς για να νιώσεις καλύτερα, αφού τα λιπαρά τρόφιμα χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τον οργανισμό σου για να χωνευθούν. Έτσι, το σώμα σου δίνει προτεραιότητα στην πέψη τους, αντί να μεταβολίζει το αλκοόλ για να καταφέρεις να ξεμεθύσεις. Παρακάτω, θα βρεις τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να καταναλώσεις τις... δύσκολες αυτές ώρες προκειμένου να αισθανθείς καλύτερα όσο το δυνατόν συντομότερα.


Αν γύρισες στο σπίτι προτίμησε:


1.Μια μπανάνα: Είναι μια από τις κυριότερες πηγές καλίου, του ηλεκτρολύτη που πέφτει όσο εσύ πίνεις αλκοόλ, με αποτέλεσμα τα χαμηλά επίπεδά του να μην σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά.


2.Ρύζι: Το απλό, βρασμένο ρύζι, χωρίς κάποιο συνοδευτικό είναι εξαιρετικά εύκολο να χωνευθεί από το στομάχι σου. Οι υδατάνθρακες που περιέχει θα μειώσουν την επιρροή του αλκοόλ, ενώ παράλληλα το στομάχι σου δεν θα βαρύνει, κατάσταση που θα σε έκανε να αισθάνεσαι ακόμα χειρότερα.


3.Δημητριακά με γάλα χαμηλών λιπαρών: Ένα γεύμα ελαφρύ, εξίσου πλούσιο σε υδατάνθρακες, για αυτούς που αγαπούν μετά το ξενύχτι να καταναλώνουν... πρωινά γεύματα.


4.Ποπ κορν: Τις περισσότερες φορές, όταν έχεις πιεί παραπάνω, το μόνο που θέλεις είναι να φας κάτι πραγματικά αλμυρό. Το ποπ κορν μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τα τσιπς ή τις τηγανιτές πατάτες και να αποφύγεις το παραπάνω λίπος. Επιπλέον, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και φτωχά σε θερμίδες. Έτσι, μπορείς να γεμίσεις το στομάχι σου χωρίς να έχεις καταστροφικές συνέπειες για την διατροφή σου και χωρίς να αισθάνεσαι πως παράφαγες.


5.Κράκερς: Περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες που βοηθούν σημαντικά στην απορρόφηση του αλκοόλ, ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε βιταμίνες Β, που τα επίπεδά τους πέφτουν με την κατανάλωση ποτού. Έτσι, καταναλώνοντας κράκερς ανεβάζεις και πάλι τα επίπεδά τους.


Αν είσαι ακόμα έξω προτίμησε:


1.Πίτσα λαχανικών: Δυστυχώς είναι λίγο απίθανο να αποφύγεις την επίσκεψη σε κάποιο φαγάδικο αν είσαι με μια παρέα... πιωμένων και πεινασμένων φίλων σου. Αν η νύχτα σου καταλήξει λοιπόν σε κάποια πιτσαρία, κάθε ελπίδα διατροφής έχει πια χαθεί. Όμως, μπορείς να κάνεις την σωστή επιλογή έτσι ώστε και να αισθανθείς καλύτερα γρηγορότερα και να μειώσεις τις θερμίδες που θα πάρεις. Φάε ένα κομμάτι πίτσα λαχανικών, χωρίς πολύ τυρί και σάλτσα που μπορούν να επιδεινώσουν την ήδη άσχημη κατάσταση του στομάχου σου.


2.Σάντουιτς με ψητό κοτόπουλο: Φτιάξε ένα σάντουιτς με extra κοτόπουλο, που περιέχει μεγάλες ποσότητες νατρίου. Παρέλειψε το τυρί και τις διάφορες σως που είναι πλούσιες σε λιπαρά.


3.Βάφλα: Αποτελείται από υδατάνθρακες που μπορούν να απορροφήσουν άμεσα το αλκοόλ από τον οργανισμό σου. Επομένως, αποτελεί μια καλή και πολύ νόστιμη επιλογή.


Όπου κι αν είσαι...


Πιες πολύ νερό. Μπορεί να μην είναι φαγητό, όμως πίνοντας νερό ή έναν φυσικό χυμό αραιωμένο με νερό θα σε βοηθήσει να προμηθεύσεις το σώμα σου με τα απαραίτητα υγρά και να ανεβάσεις τα επίπεδα των πεσμένων ηλεκτρολυτών σου, όπως το κάλλιο και το νάτριο. Απόφυγε τον καφέ ή οτιδήποτε μπορεί να περιέχει καφεΐνη, γιατί σε αντίθεση με τον μύθο που επικρατεί, η τελευταία μπορεί να καθυστερήσει πολύ την ανάκαμψη του οργανισμού σου.

Διαβάστε ακόμη:

Οι 8 φυσικοί λιποδιαλύτες που θα σας αδυνατίσουν άμεσα: Δείτε τους

Καλύτερη διατροφή στο γραφείο σε... 5 βήματα!