Βραδινή λιγούρα; Νίκησέ την... έξυπνα

Ερμιόνη Σαρρή
Βραδινή λιγούρα; Νίκησέ την... έξυπνα

4 tips για να... αντισταθείς

Το φαγητό είναι αδυναμία. Η κίνηση του να ανοίγεις το ψυγείο μετά τις 10.00 μ.μ και να κοιτάζεις με θαυμασμό ό,τι παχυντικό έχει μέσα, πολύ γνωστή. Μπορεί να έφαγες πριν από λίγο, αλλά χρειάζεσαι κάτι γλυκό επειγόντως. Όχι δεν έχουμε βάλει κάμερες στο σπίτι σου, απλά δεν είσαι και η μοναδική που νιώθεις κάπως έτσι τα περισσότερα βράδια της εβδομάδας. Πώς μπορείς να νικήσεις τη λιγούρα αυτή; Δες μερικά tips και... σώθηκες:


Ενέδωσε με... μέτρο: Το να αντισταθείς εντελώς είναι πραγματικά δύσκολο( και ακατόρθωτο) για αυτό φέρσου έξυπνα. Μην πάρεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου και κατευθυνθείς προς το κοντινότερο ζαχαροπλαστείο. Προτίμησε ένα μικρό κομματάκι σοκολάτας και το επόμενο πρωί ξύπνα χωρίς τύψεις.

Μη μένεις νηστική: Αν αφήνεις το στομάχι σου για πολλές ώρες άδειο, οι λιγούρες είναι μονόδρομος. Κακά τα ψέματα. Φρόντισε, λοιπόν, να τηρείς με ευλάβεια καθημερινά τα 5 γεύματα και δείξε ιδιαίτερη προσοχή στα φρούτα.

Ξεγέλασε τον εαυτό σου: Να ξέρεις πως τάση για γλυκό δε σημαίνει απαραίτητα και κατανάλωση σοκολάτας. Κάνε έξυπνους συνδυασμούς, όπως για παράδειγμα γιαούρτι με μέλι και ξεγέλασε ακόμη και τον ίδιο σου τον εαυτό. Μία άλλη ιδέα είναι τα δημητριακά με κομματάκια μαύρης κουβερτούρας.

Ρίξε το στα... smoothies: Αποτελούν σωτήρια λύση. Μπανάνες, γιαούρτι και λίγο γάλα στο μπλέντερ θα νικήσουν τη λιγούρα σου στο λεπτό και φυσικά η σιλουέτα σου θα μείνει για πάντα τέλεια. Κρίμα δεν είναι για μία πάστα να δεις τη ζυγαριά σου να παίρνει την άνω... βόλτα;

Διαβάστε ακόμα:

Πρωινά με χαμόγελο: Οι 6 καλύτερες τροφές για να ξεκινήσετε τη μέρα σας σωστά

Το πιο νόστιμο μενού 6 ημερών για να μην πάρετε ούτε ένα κιλό!

Άγχος: Οι τροφές που θα σας απαλλάξουν από αυτόν τον «εφιάλτη»