Αποκτήστε λαμπερή επιδερμίδα ... τρώγοντας!

Βιβή Αγγελάκη
Αποκτήστε λαμπερή επιδερμίδα ... τρώγοντας!

Δείτε τους τρόπους, με τους οποίους θα την αποκτήσετε.

Είναι κανόνας: Εκτός από τις DIY φυσικές συνταγές για μάσκες προσώπου, η διατροφή συνδέεται άμεσα με την κατάσταση της επιδερμίδας μας. Πάμε να δούμε όμως, με τη βοήθεια της διατροφολόγου- αισθητικού, της Britta Plug, ποιοι διατροφικοί μύθοι καταρρίπτονται και πώς μπορούμε να αποκτήσουμε τέλεια επιδερμίδα μέσω της διατροφής μας:

1. ΌΧΙ στις τροφές που προκαλούν φλεγμονή

Ναι υπάρχουν και μάλιστα πολλές φορές δεν πάει ο νους μας ότι αυτά τα τρόφιμα μπορούν να σχετίζονται με προβλήματα στο δέρμα μας! Ο λόγος για τις «φλεγμονώδεις τροφές», όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, η γλουτένη και η ζάχαρη, που περιέχονται σε ολοένα και περισσότερα τρόφιμα. Αν αντιμετωπίζετε ήδη προβλήματα με το δέρμα σας, προσπαθήστε να ελαττώσετε ή ακόμη και να αποφύγετε για κάποιο χρονικό διάστημα την κατανάλωσή τους και θα δείτε αποτελέσματα!

2. ΝΑΙ στην υψηλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα

Ο μύθος ότι όλα τα είδη σοκολάτας γενικώς, συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού μας, καταρρίπτεται. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα... Η Britta συμβουλεύει να καταναλώνουμε μαύρη- με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο- σοκολάτα, την οποία η ίδια δε διστάζει να χρησιμοποιήσει στη θεραπεία κατά της κυστικής ακμής. Φυσικά, τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά σε κάθε οργανισμό.

3. ΝΑΙ στα καλά προβιοτικά

Η καλή υγεία του εντέρου συνδέεται πολύ στενά με την υγεία του δέρματος. Τα προβιοτικά είναι ωφέλιμα βακτήρια - ζωντανοί μη παθογόνοι μικροοργανισμοί - του εντέρου, που μέσω της διατροφής εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα και διατηρούν τη σωστή λειτουργία των πεπτικών μας οργάνων, χαρίζοντάς μας καλή υγεία γενικά. Όσο για το ποια προβιοτικά πρέπει να προτιμούμε, η Britta αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι συχνά έρχονται στο γραφείο μου και μου λένε ότι καταναλώνουν πολύ γιαούρτι, που αποτελεί ένα από τα καλύτερα προβιοτικά τρόφιμα. Αυτό που δεν ξέρουν, είναι ότι θα πρέπει να καταναλώνουν κατσικίσιο γιαούρτι, πλούσιο σε προβιοτικά όπως ο γαλακτοβάκιλλος και με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ή πλήρες γάλα για να ωφεληθούν περισσότερο. Βέβαια, εγώ θα πρότεινα σε όλους να δοκιμάσουν το τουρσί λαχανικών ή το kimchi. Όταν αρχίσετε να παίρνετε υψηλής ποιότητας προβιοτικά στη συνιστώμενη δοσολογία, θα παρατηρήσετε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αρκετά μεγάλη διαφορά!»


Και φυσικά, το έχουμε πει πολλές φορές: η φύση έχει προνοήσει για όλα, πόσο μάλλον για την καλή υγεία της επιδερμίδας μας! Αν έχετε ευαίσθητο στομάχι και αποφεύγετε να καταναλώνετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα, χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε μια δική σας σπιτική μάσκα προσώπου! Μερικά άλλα φυσικά υλικά που χαρίζουν τέλεια επιδερμίδα είναι το μέλι, η ντομάτα, το λεμόνι, το γιαούρτι και πολλά άλλα, που θα ανακαλύψετε στην πορεία!

Διαβάστε ακόμη:

Και όμως είναι... μύθος! 7 διατροφικές συνήθειες που έχετε κάπως υπερτιμημένες

Τι ακριβώς πρέπει να τρώτε όταν είστε κρυωμένοι;