3 + 1 πράγματα που πρέπει να σκέφτεστε κάθε φορά που θέλετε να σταματήσετε τη... δίαιτα

Ερμιόνη Σαρρή
3 + 1 πράγματα που πρέπει να σκέφτεστε κάθε φορά που θέλετε να σταματήσετε τη... δίαιτα

Η νίκη είναι δική σας!

Εμείς προσωπικά την κατατάσσουμε στο top 5 των πιο δύσκολων εποχών στη ζωή μίας γυναίκας. Και ποια από εσάς δεν επηρεάζεται σωματικά και ψυχολογικά προσπαθώντας να χάσει μερικά περιττά κιλά και να δει το σώμα της να... πετάει; Και ως γνωστόν οι περισσότερες δίαιτες έλαβαν τέλος εν μέσω μίας νυκτίς και στη θέαση μίας σοκολατίνας. Μην ξεχνάτε όμως πως είστε ένα queen girl και έτσι εύκολα δεν πρέπει να τα παρατάτε. Δυσκολεύεστε και σας καταλαβαίνουμε!

Δείτε, όμως μερικές σκέψεις που πρέπει να κάνετε κάθε φορά που αποφασίζετε να δώσετε ένα τέλος στο στόχο σας αυτό και αλλάξτε σύντομα και πάλι... ΛΟΓΙΚΗ:

Να πέσεις κάτω 7 φορές, να σηκωθείς 8. Μην τα παρατήσεις: Ξεκινήσατε ένα νέο διατροφικό πρόγραμμα και αισθάνεστε πως έχετε βγει από τα νερά σας. Δεν είναι και εύκολο και καμία γυναίκα δεν το έχει συστήσει ως μία εύκολη και ανώδυνη διαδικασία. Απλά μην τα παρατήσετε με την πρώτη δυσκολία, δώστε στον εαυτό σας ένα διάλειμμα για λίγες ημέρες- μην το παρακάνετε βέβαια- και ξεκινήστε πάλι με άλλη διάθεση.

Προσπαθείτε για την πρόοδο και όχι την... τελειότητα: Το συγκεκριμένο moto ταιριάζει τόσο στο κομμάτι της δίαιτας όσο και της γυμναστικής. Κάθε φορά που τα αναβάλλετε να θυμάστε πως μένετε πίσω όχι στα κιλά αλλά στον... χαρακτήρα. Μπορεί να σας φαίνεται ασήμαντος ο στόχος σας να χάσετε 4-5 παραπανίσια κιλά, μπροστά σε άλλους πιο σπουδαίους, αλλά και αυτός βάζει το δικό του λαθαράκι να γίνεται... καλύτεροι. Το συναίσθημα να κοιτάς πίσω και να βλέπεις πως τα έχεις καταφέρει, θα σας... επιβραβεύσει.

5f5f0e48af85734146e0444513f58b54

Το παρόν θα ανταμείψει το... μέλλον: Όλες οι γυναίκες ξεκινάνε δίαιτα για κάποιο λόγο, μην κρυβόμαστε άλλωστε. Το καλοκαίρι πλησιάζει, ο wannabe σύντροφος σας είναι μοντέλο και πρέπει να του μοιάσετε, η νέα μόδα το επιτάσσει(αχ αυτά τα crop top) και ούτω καθεξής. Όλα αυτά, λοιπόν, πρέπει να βολτάρουν καθημερινώς στο μυαλουδάκι σας για να σας υπενθυμίζουν, πως μπορεί σήμερα να... πονάτε, αλλά σε λίγο καιρό θα περπατάτε σαν τα μοντέλα της Victoria Secret. Πόσο πιο τρανταχτό επιχείρημα να σας δώσουμε;

Μείνετε προσηλωμένη στην απόφασή σας , αλλά ευέλικτη στον τρόπο προσέγγισής της: Όταν βάζετε ένα στόχο, πρέπει να τον κυνηγάτε και να ανεβαίνετε με ένα μεγάλο χαμόγελο στην πρώτη θέση του βάθρου. Η διαδρομή θα είναι μεγάλη, για αυτό και εσείς μπορεί να κάνετε τους δικούς σας μικρούς ελιγμούς. Είστε σε πρόγραμμα και η πεθερά σας μόλις πήρε την απόφαση να σας κάνει το τραπέζι. Όχι δε θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα να τους κοιτάτε και να... λιμοκτονείτε – σπιτικό παστίτσιο είναι αυτό- , ούτε και θα σταματήσετε τη δίαιτα μέσα σε ένα βράδυ. Ξέρουμε πως η μία παράταση φέρνει την άλλη. Επιλέξτε τα φαγητά με τις λιγότερες σάλτσες και θερμίδες ή απλά γευτείτε σε μικρότερες ποσότητες. Όλα καλέ μπορείτε να τα καταφέρετε, δε θέλουμε ηττοπάθειες.

Δε νομίζουμε να μη σας πείσαμε;

Διαβάστε ακόμα:

4 + 1 λάθη που δεν πρέπει να κάνετε (ξανά) όταν είστε σε... δίαιτα

Και όμως είναι... μύθος! 7 διατροφικές συνήθειες που έχετε κάπως υπερτιμημένες