Οι 7 λόγοι που δεν μπορείς να χάσεις κιλά ενώ κάνεις δίαιτα

Οι 7 λόγοι που δεν μπορείς να χάσεις κιλά ενώ κάνεις δίαιτα

Τι κάνεις λάθος επιτέλους;

Αυτά είναι τα σημαντικότερα λάθη που μπερδεύουν τον μεταβολισμό σου και δεν χάνεις τα περιττά κιλα που θες...

1. Παραλείπεις το πρωινό. Μπορεί να θεωρείς πως το να μην φας το πρώτο γεύμα της ημέρας σε σώζει από θερμίδες, αλλά να θυμάσαι πως οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά πρωινό χάνουν ευκολότερα κιλά. Μην ξεχνάς αυτό το γεύμα για να ενεργοποιείς πάντα τον μεταβολισμό σου. Και μην προτιμάς ότι βρεθεί μπροστά σου. Προτίμησε τροφές με πρωτεΐνη για να δώσεις στο σώμα σου ενέργεια μέχρι το επόμενο γεύμα.

2. Δεν υπολογίζεις τις ποσότητες του φαγητού. Όταν ξεκινάς ένα διατροφικό πρόγραμμα για απώλεια βάρους το κλειδί της επιτυχίας είναι ο έλεγχος της ποσότητας κάθε γεύματος. Πρέπει να μετράς την κάθε ποσότητα -μέχρι να σου γίνει συνήθεια- και να εξασκήσεις την μέθοδο... "το στομάχι μου χόρτασε και πρέπει να σταματήσω" που στέλνει το σώμα σου και εσύ το αγνοείς. Όταν μάθεις να κατεβάζεις το πιρούνι τη σωστή στιγμή θα είσαι πάντα πιο κοντά στα κιλά που επιθυμείς!

3. Τρως όρθια! Το να τρως μπροστά στο ψυγείο με ανοιχτή την πόρτα δεν σου κόβει θερμίδες, αλλά στην οδηγεί σε κατανάλωση φαγητού χωρίς ουσία. Είναι καλύτερο να φας ένα ολοκληρωμένο γεύμα από το να πέφτεις στα σνακ κάθε μισή ώρα.

4. Ξεχνάς να τρως λαχανικά. Το να τρως καθημερινά σημαντικές ποσότητες λαχανικών είναι σημαντικό για όλους, αλλά ειδικά για όσους βρίσκονται σε δίαιτα. Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες που προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά και λίγες θερμίδες έχει περισσότερα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους.

5. Κάνεις γυμναστική με άδειο στομαχι. Αν τακτικά γυμνάζεσαι χωρίς να έχεις φάει πρώτα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Οι έρευνες έχουν δείξει πως η γυμναστική με άδειο στομάχι καίνε θερμίδες από το μυικό σύστημα του σώματος και όχι από το λίπος. Από τη στιμή που οι μυς καινε περισσότερες θερμίδες από το λίπος όσο περισσότερο περισσότερο μυικο σύστημα έχεις τόσο μεγαλύτερηω η απώλεια βάρους.

6. Δεν τρως αρκετά. Μην πεινάσεις για να αδυνατίσεις. Όχι μόνο μπερδεύεις τον μεταβολισμό σου, αλλά μέχρι να φτάσει το βράδυ θα βρεθείς να τρως παραπάνω από όσο πρέπει να δώσεις στο σώμα σου.

7. Τρως πάντα έξω. Το να πηγαίνεις μονίμως σε εστιατόρια σε οδηγεί σε μεγαλύτερη κατανάλωση φαγητού. Ορεκτικά, πρώτο πιάτο, σαλάτα, κυρίως, επιδόρπιο...! Επίσης δεν μπορείς να μετρήσεις θερμίδες και έτσι χάνεις τον έλεγχο. Αν λόγω δουλειάς αναγκάζεσαι να τρως έξω τότε καλύτερα παρήγγειλε σαλάτα και μοιράσου ένα πιάτο με κάποιον φίλο σου. Και φυσικά αντί για κρασί προτίμησε νερό.

Διαβάστε ακόμη:

Τα μυστικά της κουζίνας: 5 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να μπουν στην κατάψυξη