6 τροφές με ελάχιστες θερμίδες που καλύπτουν το... ακαταμάχητο αίσθημα της πείνας σου!

6 τροφές με ελάχιστες θερμίδες που καλύπτουν το... ακαταμάχητο αίσθημα της πείνας σου!

Ξέρουμε πως όταν κάνεις διατροφή δεν σταματάς να σκέφτεσαι το φαγητό!

Έζησες ποτέ μέρες που νιώθεις τόσο έντονα το συναίσθημα της πείνας, που το μόνο που θες είναι να τρως όλη μέρα; Τι σύμπτωση! Και εμείς!

Τα καλά νέα λοιπόν είναι πως υπάρχουν πολύ υγιεινές τροφές και συνδυασμοί γευμάτων που μπορούν να "γεμίσουν" το στομάχι σου χωρίς να ξεφύγεις από το θερμίδες της ημέρας. Πριν ξεκινήσεις τη βόλτα σου στο ψυγείο και στα ράφια της κουζίνας, πιες ένα ποτήρι νερό και περίμενε 15 λεπτά. Μετά προτίμησε αυτές τις τροφές που θα σου δώσουν ότι ακριβώς χρειάζεται το σώμα σου.

1. Επιστροφή στο μαύρο ρύζι!
Από το άσπρο ρύζι πήγες στο καστανό, αλλά το ήξερες πως υπάρχει και μαύρο; Υπάρχει και είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά συστατικά, λιγότερους υδατάνθρακες και ελάχιστες θερμίδες σε σχέση με τα υπόλοιπα δύο είδη ρυζιού. Μισό φλιτζάνι μαύρο ρύζι έχει μόλις 90 θερμίδες. Μπορείς να το ρίξεις στη σαλάτα σου ή και ως συνοδευτικό στα γεύματά σου.


2. Πράσινα λαχανικά
Θα σου εξηγήσουμε κάτι και θα καταλάβεις πόσο σημαντικά είναι τα λαχανικά για τη διατροφή σου. Ένα φλιτζάνι μπρόκολο περιέχει 25 θερμίδες ενώ το σώμα σου χρειάζεται 80 θερμίδες για να το χωνέψει. Αυτό σημαίνει πως έχασες 55 θερμίδες τη στιγμή που το έτρωγες! Αν δεν σου αρέσει το μπρόκολο, δοκίμασε σπαράγγια, σέλινο ή κολοκύθι.

3. Το αγαπημένο σου καρπούζι
Αυτό το καλοκαίρι προτίμησε το νόστιμο καρπούζι για να ικανοποιήσεις το αίσθημα πείνας, αλλά και την ανάγκη σου για κάτι γλυκό. Δύο φλιτζάνια καρπούζι περιέχουν 200 θερμίδες και περιέχουν τη μισή ποσότητα βιταμίνης C, που έχει ανάγκη το σώμα σου καθημερινά.

4. Όσπρια
Τα όσπρια προσφέρουν στον οργανισμό σου το τέλειο συνδυασμό συστατικών για απώλεια βάρους. Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και θρεπτικών ουσιών. Εκτός από τις φακές μπορείς να επιλέξεις τα μαυρομάτικα φασόλια, τα κόκκινα φασόλια, τα μαύρα φασόλια. Κατανάλωσε τα ως σούπες, μέσα στις σαλάτες ή ως συνοδευτικό.

5. Σούπες
Οι έρευνες έχουν αποδείξει πως όσοι καταναλώνουν τακτικά σούπες και ζωμούς στη διατροφή τους καταναλώνουν και λιγότερες θερμίδες στα γεύματά τους. Αν λοιπόν είσαι σε ένα εστιατόριο για πρώτο πιάτο επέλεξε μια σούπα με λαχανικά για να μπορέσεις να φας λιγότερο όταν έρθουν τα επόμενα πιάτα!

6. Γάλα πήρες;
Είναι σίγουρο πως δεν έχεις πιει γάλα κατά το βραδινό σου γεύμα από τότε που ήσουν παιδί. Τώρα, όμως, πρέπει να το ξανασκεφτείς! Οι επιστήμονες απέδειξαν πως όσοι καταναλώνουν άπαχο γάλα ή γάλα με χαμηλά λιπαρά βοηθούν το σώμα τους να μένει στα σωστά κιλά. Ξεκίνησε την ημέρα σου με γιαούρτι, πιες ένα ποτήρι γάλα με το απογευματινό σου σνακ ή πιες άπαχο σοκολατούχο γάλα μετά το πρόγραμμα γυμναστικής σου!

Διαβάστε ακόμη:

Κοιτάς συνέχεια το κινητό σου; Η συνήθεια που πρέπει να κόψεις... άμεσα