Απλά και εύκολα: 6 συνήθειες αποτοξίνωσης που πρέπει να... υιοθετήσετε άμεσα

Ερμιόνη Σαρρή
Απλά και εύκολα: 6 συνήθειες αποτοξίνωσης που πρέπει να... υιοθετήσετε άμεσα

Γιατί αδυνάτισμα και υγεία μπορούν να ταυτιστούν

Βρίσκετε διέξοδο στην αποτοξίνωση κάθε φορά που σκέφτεστε ότι το παρακάνατε με το φαγητό. Οι πιο hot εποχές αποτοξίνωσης είναι οι μέρες μετά τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και φυσικά ο μήνας πριν από την παραλία. Ψάχνετε απεγνωσμένα tips που θα σας βοηθήσουν να ρίξετε την κοιλιά και να δείτε το δείκτη της ζυγαριάς σας να σταματάει σε μικρότερους αριθμούς.

Σήμερα όμως ανοίγουμε το άλλο κομμάτι της αποτοξίνωσης. Πρέπει να αλλάξετε κάποιες συνήθειες στην καθημερινότητά σας, οι οποίες και καλές είναι για την υγεία σας και αρκετά χρήσιμες για την απώλεια των περιττών κιλών σας. Ούτε θα χρειαστεί να πεινάσετε, ούτε και να στερηθείτε τις αγαπημένες σας λιχουδιές (ναι για εσάς τις γλυκατζούδες μιλάμε).

No 1

Πίνετε καθημερινά μία κούπα ζεστό νερό με λεμόνι. Το λεμόνι κρύβει μέσα του μεγάλο αριθμό βιταμινών και ταυτόχρονα σας βοηθάει να διώξετε από μέσα σας όλες τις τοξίνες. Αν σας φαίνεται κάπως πικρό, φροντίστε να γεμίζετε στο σπίτι κανάτες με νερό και να ρίχνετε μέσα φέτες λεμονιού. Θα έχετε εξίσου σημαντικά οφέλη για την υγεία σας.

No 2

Κάνετε αερόβια γυμναστική. Αν δε σας αρέσει να μπαίνετε στην αίθουσα της γυμναστικής και να χορεύετε στους ρυθμούς της zumba, τουλάχιστον βρείτε ένα άλλο είδος γυμναστικής που θα σας δημιουργεί εφίδρωση. Το ξέρουμε, η αίσθηση του ιδρώτα πάνω στο κορμί σας είναι ό,τι πιο ενοχλητικό, αλλά σκεφτείτε ότι εκείνη την ώρα καίτε λίπος και αποχαιρετάτε τις τοξίνες. Ιδρώτας Vs κοιλίτσα. Διαλέγετε και πράττετε αναλόγως.

No 3

Τεντωθείτε με τη βοήθεια της yoga. Ένα μάθημα στα στρωματάκια της yoga είναι το απόλυτο ελιξίριο για την υγεία σας. Ίσως δεν αισθανθείτε κάποια εξωτερική αλλαγή (π.χ κοιλιά πέτρα) πάνω σας, αλλά ο νους και το σώμα σας διώχνουν ό,τι πιο αρνητικό κινείται μέσα σας. Αποτοξινωθείτε από όλα και δείτε το σώμα σας να αλλάζει μέρα με τη μέρα. Υπάρχουν και ειδικές ασκήσεις για... αποτοξίνωση. Το κάνει και η Jennifer Aniston, αν αυτό σας πείθει ακόμη περισσότερο.

No 4

Κλείστε την πόρτα στο delivery. Δεν είμαστε από αυτές που τρώμε μόνο σαλάτες και φρούτα και πιστέψτε μας δε σας συμβουλεύουμε με τόση άνεση για το συγκεκριμένο θέμα. Ανήκουμε και εμείς στην κατηγορία όσων γνωρίζουν απέξω το τηλέφωνο της κοντινής πιτσαρίας, απλά όπως και εμείς έτσι και εσείς πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες. Τα υλικά που χρησιμοποιείτε στο σπίτι και ο τρόπος που μαγειρεύετε είναι σίγουρα πιο υγιεινά. Δε σας λέμε να στερηθείτε για πάντα το αγαπημένο σας burger, απλά αφήστε το για το... Σαββατοκύριακο.

No 5

Αφεθείτε στη γεύση του πράσινου τσαγιού. Τώρα που σιγά σιγά θα φορέσετε τα μαγιό σας και θα ξαπλώσετε σε κάποια παραλία, την ώρα της παραγγελίας θυμηθείτε πόσο πολύ θα σας δροσίσει ένα πράσινο τσάι. Για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες θα έχετε ακούσει χιλιάδες (εκατομμύρια θα λέγαμε) φορές. Μην το σκέφτεστε, λοιπόν.

No 6

Δώστε χρώμα στη διατροφή σας. Ναι καλά καταλάβατε, σωστή διατροφή δε γίνεται χωρίς φρούτα και λαχανικά. Όσο πιο ζωντανό το χρώμα, τόσο πιο υγιεινό. Εντάξτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο πολλά φρούτα και μπόλικη σαλάτα για τα γεύματά σας.

Διαβάστε ακόμη:

Η δίαιτα της τελευταίας στιγμής: Χάστε 2-3 κιλά μέσα σε μία εβδομάδα

http://sparkleandhealth.blogspot.gr/