Έξυπνο αδυνάτισμα: 8 τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς να… λιμοκτονήσετε!

Έξυπνο αδυνάτισμα: 8 τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς να… λιμοκτονήσετε!

Ναι, υπάρχει τρόπος

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει το αδυνάτισμα με την... πείνα! Μέγα λάθος, καθώς μπορούμε να χάσουμε τα περιττά κιλά χωρίς να λιμοκτονήσουμε, αρκεί φυσικά να ακολουθήσουμε τα 8 αυτά smart tips. Πάμε να τα δούμε:


1. Καλό πρωινό: Μη φεύγετε από το σπίτι σας αν δεν καταναλώσετε ένα πλήρες πρωινό γεύμα με άφθονη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Μην ξεχνάτε πως χρειάζεστε ενέργεια για να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας.
2. Ναι στα σνακ: Μην αφήνετε το στομάχι σας άδειο καθώς σύντομα θα... αντιδράσει ενδίδοντας σε παχυντικούς πειρασμούς. Μην ξεχνάτε ενδιάμεσα των γευμάτων να καταναλώνετε μικρά υγιεινά σνακ λίγων θερμίδων. Ένα γιαουρτάκι, λίγοι ανάλατοι ξηροί καρποί ή ένα φρούτο θα ξεγελάσουν έξυπνα την πείνα σας.
3. Έξυπνη αντικατάσταση: Αν θέλετε να φάτε μακαρόνια προτιμήστε τα ολικής έναντι των κλασικών λευκών. Την ίδια τακτική ακολουθήστε και με το ψωμί, το ρύζι και τα δημητριακά σας. Επιπλέον, αντικαταστήστε τις τηγανιτές πατάτες με βραστές ή ψητές και αποφύγετε τις παχυντικές sauces.
4. Σκέψη: Κάθε φορά που βρίσκεστε μπροστά σε ένα δίλημμα (π.χ να φάω τη σοκολάτα ή όχι) δώστε χρόνο στον εαυτό σας να πάρει τη σωστή απόφαση. Αναρωτηθείτε αν αξίζει τον κόπο να χαλάσετε την προσπάθειά σας για μια απλή λιγούρα και αντικαταστείτε τον πειρασμό με μια πιο υγιεινή επιλογή.

largeθ6θ6 67c87


5. Σταδιακή μείωση θερμίδων: Αν κόψετε ξαφνικά πολλές θερμίδες από το ημερήσιο διατροφολόγιό σας το μόνο σίγουρο είναι πως ο οργανισμός σας θα αντιδράσει. Σταδιακά, λοιπόν, κόψτε τις περιττές θερμίδες και δείτε το δείκτη της ζυγαριάς να κατεβαίνει.
6. Όχι στο αλκοόλ: Είναι κρίμα να λαμβάνετε πολλές θερμίδες από τα ποτά που καταναλώνετε. Πείτε όχι στο αλκοόλ και αν δε μπορείτε να το κόψετε τελείως, ενδώστε σε ένα ποτήρι κρασί ή σε λίγη μπύρα.
7. Ναι στα day-offs: Και επειδή άνθρωποι είμαστε και για να καταφέρουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας χρειαζόμαστε και τα μικρά μας... δωράκια, μία φορά την εβδομάδα επιτρέπεται να κακομάθετε τον εαυτό σας με το αγαπημένο σας απαγορευμένο φαγητό ή γλυκό (προσοχή βέβαια στην ποσότητα που θα καταναλώσετε).
8. Άσκηση-άσκηση-άσκηση: Χωρίς γυμναστική μην περιμένετε να κάνετε θαύματα! Θα πρέπει να επισκέπτεστε το γυμναστήριό σας τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα και να κάνετε πολύ αερόβιο. Επιπλέον, πείτε ναι στην προπόνηση με βάρη, καθώς είναι πολύ αποτελεσματική.


Καλή σας επιτυχία!

Διαβάστε ακόμα

Απλά και εύκολα: 6 συνήθειες αποτοξίνωσης που πρέπει να... υιοθετήσετε άμεσα

Η δίαιτα της τελευταίας στιγμής: Χάστε 2-3 κιλά μέσα σε μία εβδομάδα