Νους υγιής εν σώματι υγιεί:Δείτε τα 4 γεύματα που θα σας χαρίσουν τα πιο ξέγνοιαστα χρόνια

Ερμιόνη Σαρρή
Νους υγιής εν σώματι υγιεί:Δείτε τα 4 γεύματα που θα σας χαρίσουν τα πιο ξέγνοιαστα χρόνια

Τροφές με λίγες θερμίδες και πολλές θρεπτικές αξίες

Έχετε πιάσει τον εαυτό σας τον τελευταίο καιρό να ξεχνάει όλο και περισσότερο. Οι φίλοι σας σε κάθε τους μήνυμα γράφουν «μην το ξεχάσεις» και εσείς προσπαθείτε να μην τους απογοητεύσετε. Να ξέρετε, ότι δεν είστε οι μόνοι, αφού επικρατεί μία παρόμοια κατάσταση στις ζωές όλων μας. Ψάξαμε, λοιπόν, και βρήκαμε μερικά γεύματα τα οποία θα ενισχύσουν τη μνήμη σας και ταυτόχρονα θα ενισχύσουν την υγεία σας. Με άλλα λόγια,θα είστε πια παράδειγμα προς... μίμηση.

Πράσινη σαλάτα με κάρδαμο, αγκινάρα και άνιθο: Γενικώς, η σαλάτα ως γεύμα βοηθάει αρκετά και το μυαλό, αλλά και το σώμα σας. Για αυτό μην ξεχνάτε να έχετε πάντα ένα μπολ πράσινων λαχανικών στο τραπέζι σας κατά την ώρα των γευμάτων σας. Δε βοηθάει μόνο στο αδυνάτισμα, αλλά και στην υγεία.

detox-salad-400 23ece

Smoothie με μπανάνες και βατόμουρα: Ρίξτε μέσα σε ένα μίξερ μία μπανάνα, 2-3 βατόμουρα, 1 κ.σ μέλι, λίγο γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και ετοιμαστείτε να πιείτε το πιο θρεπτικό smoothie της ζωής σας.

blackberry-smoothie-400 9cbc6

Καστανό ρύζι με λαχανικά: Μπορείτε μέσα σε ένα τηγάνι να ρίξετε πιπεριές, σπαράγγια, τζίντζερ, σάλτσα σόγιας, χυμό λάιμ και κάσιους και να φτιάξετε το πιο ωραίο συνοδευτικό για το κρέας σας. Μόλις είναι έτοιμα, ανακατέψτε τα με το καστανό ρύζι και γευτείτε το πιο νόστιμο γεύμα. Ακόμη και οι φίλοι σας θα ξετρελαθούν.

stir-fry-400 25b3c

Σάντουιτς με σολομό: Με δύο φέτες ψωμί ολικής αλέσεως μπορείτε να φτιάξτε το πιο γρήγορο και υγιεινό γεύμα για το γραφείο. Αλείψτε τις με λίγο πέστο και ύστερα βάλτε μέσα το σολομό. Σε 2 λεπτά το πιάτο σας είναι έτοιμο και μάλιστα γεμάτο... θρεπτικές αξίες.

salmon-sandwich-400 67084

Διαβάστε ακόμη:

Απλά και εύκολα: 6 συνήθειες αποτοξίνωσης που πρέπει να... υιοθετήσετε άμεσα

http://sparkleandhealth.blogspot.gr/