Λαχταριστός κορμός με σοκολάτα και μπισκότα

Ψέματα δε θα πω, το εν λόγω γλυκό δεν είναι διαίτης και δεν είναι και νηστίσιμο. Είναι όμως φτιαγμένο με θρεπτικά συστατικά και τέλεια γεύση.

Υλικά

1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ
150γρ. βούτυρο Becel
¾ φλιτζανιού γάλα με 2% λιπαρά
1φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3 αυγά (μόνο τους κρόκους)
4 κ.σ κακάο
1 βανίλια
1κ.σ κονιάκ
2 κ.σ αμύγδαλα αποφλοιωμένα και κομμένα

Εκτέλεση

1.Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη και το κονιάκ  και συνεχίζετε να χτυπάτε, μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.

2. Προσθέτετε το βούτυρο, το κακάο και τη βανίλια και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.

3.Σπάτε τα μπισκότα με τα χέρια, τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα αμύγδαλα και προσθέτετε το γάλα και στη συνέχεια το μείγμα από το μίξερ και το ανακατεύετε καλά με μία σπάτουλα.

4. Ανοίγετε ένα λαδόχαρτο και αδειάζετε πάνω του το μείγμα. Το τυλίγετε σαν σαλάμι και κλείνετε τις άκρες να μην χυθεί.

5. Το βάζετε στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου, μέχρι να σφίξει.

6. Αφαιρείτε το λαδόχαρτο, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ