5+1 μυστικά για πιο γρήγορο μεταβολισμό

5+1 μυστικά για πιο γρήγορο μεταβολισμό

Και καύση λίπους

Ενώ, λοιπόν, προσπαθείς πολύ να χάσεις τα περιττά κιλά που σε βασανίζουν, ο δείκτης της ζυγαριάς επιμένει να δείχνει τον ίδιο αριθμό. Μην απογοητεύεσαι! Με αυτές τις μικρές αλλαγές θα μπορέσεις να «ξυπνήσεις» το μεταβολισμό σου και να καταφέρεις να κάψεις το περιττό λίπος.

e987865899b1813652c080fa0518c2f4 L b8b76


Πάμε να δούμε πώς:


- Πρώτο και βασικότερο είναι να μάθεις πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνεις μέσα στην ημέρα. Κάθε σώμα και οργανισμός έχει διαφορετικές ανάγκες, επομένως μια επίσκεψη σε έναν ειδικό θα σε βοηθήσει να ενημερωθείς για το τι πρέπει να καταναλώνεις και σε τι ποσότητες. Αν έχεις τον έλεγχο της κατάστασης θα καταφέρεις να μπεις στο παλιό στενό σου τζιν.
- Κράτα ημερολόγιο! Κι όμως, το να καταγράφεις αυτά που τρως θα σε βοηθήσει να ελέγχεις καλύτερα τον εαυτό σου και... να μαζεύεσαι όποτε κάνεις ατασθαλίες. Γράψε με κάθε λεπτομέρεια τι καταναλώνεις μέσα στη μέρα και θα δεις πόσο γρήγορα θα καταφέρεις να αδυνατίσεις.
- Μη φεύγεις ποτέ από το σπίτι αν δεν απολαύσεις πρώτα ένα θρεπτικό και χορταστικό πρωινό. Η καλύτερη επιλογή για να ξεκινήσεις σωστά τη μέρα σου; Οι τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη!
- Αύξησε τις επισκέψεις σου στο γυμναστήριο και πες ναι στα cardio προγράμματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς αν ακολουθείς 3-4 cardio workouts μέσα στην εβδομάδα, ο μεταβολισμός σου «θα δουλεύει ρολόι». Εσύ θα πεις όχι;
- Αν βλέπεις πως κανένα πρόγραμμα δε σε βοηθά ιδιαίτερα, τότε βάλε στο πρόγραμμα τα... βάρη. Ακολούθησε δύο φορές την εβδομάδα ένα απαιτητικό πρόγραμμα με βάρη και θα δεις το δείκτη της ζυγαριάς να παίρνει την κατιούσα.
- Το να χάνεις και να κερδίζεις διαρκώς κιλά δε θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ποτέ το κορμί των ονείρων σου. Οι ειδικοί τονίζουν πως όταν χάνεις απότομα βάρος χάνεις και μυϊκή μάζα, ενώ όταν το ξανακερδίζεις σε σύντομο χρονικό διάστημα το μόνο που πετυχαίνεις είναι να αυξάνεις το λίπος στο σώμα σου. Ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα (που θα μπορείς να καταναλώνεις τα πάντα με μέτρο) θα σε βοηθήσει να χάσεις αργά και σωστά τα περιττά κιλά – και φυσικά να μην τα ξανακερδίσεις ποτέ.