Τρως χωρίς να πεινάς; Ιδού τι φταίει και πώς θα το αντιμετωπίσεις

Τρως χωρίς να πεινάς; Ιδού τι φταίει και πώς θα το αντιμετωπίσεις

Λάβε τα μέτρα σου για να μην ανέβει επικίνδυνα ο δείκτης της ζυγαριάς

Απόλαυσες μια ωραιότατη μεγάλη μερίδα φαγητού και μετά από λίγο έχεις πάλι λιγούρα. Παρόλο που δεν πεινάς, παρόλο που το στομάχι σου δεν παραπονιέται, εσύ έχεις την τάση να φας ό,τι βρεις μπροστά σου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί τρως χωρίς να πεινάς; Πάμε να δούμε μερικούς βασικούς λόγους και φυσικά τι μπορείς να κάνεις για να μην... ενδώσεις:

Σίγουρα το έχεις ακούσει πως η ψυχολογία είναι «το Α και το Ω» σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Τι νόμιζες πως εδώ θα αποτελούσε εξαίρεση;

largey54 e4e8b

- Πρώτος και βασικότερος λόγος που τρως ενώ δεν πεινάς είναι η βαρεμάρα. Όταν δεν έχεις τι να κάνεις, το ψυγείο φαντάζει ιδανική ασχολία για να... περάσει η ώρα.
- Δεύτερος; Η κακή διάθεση, η στενοχώρια, η απογοήτευση. Αν είχες κακή μέρα στη δουλειά, αν τσακώθηκες με την κολλητή ή τον σύντροφό σου, αν νιώθεις πως όλα σου πάνε στραβά, σίγουρα η σακούλα με τα πατατάκια και το σοκολατένιο γλυκάκι θα σου κλείσουν με νόημα το μάτι – και εσύ δυστυχώς θα ενδώσεις πολύ εύκολα, καθώς θα νιώσεις πως εκείνα είναι η παρηγοριά σου.
- Τα νεύρα, η πίεση και το άγχος της μέρας θα σε οδηγήσουν πολύ πιο εύκολα κοντά σε διατροφικούς πειρασμούς. Μη μας πεις πως μετά από μια αρκετά κουραστική και απαιτητική ημέρα στο γραφείο δε λαχταράς να φας το αγαπημένο σου γλυκό;
- Τις ημέρες που νιώθεις μοναξιά, τις ημέρες που σε πιάνουν τα ψυχολογικά σου και πιστεύεις πως δεν έχεις κανέναν στον κόσμο αυτό, τότε λοιπόν, σε πιάνει μανία να φας ό,τι υπάρχει μπροστά σου. Τι όχι; Το φαγητό δε φαντάζει τότε μόνη παρηγοριά και ιδανική παρέα;

largegm 21300

Από τα προαναφερθέντα συνειδητοποιείς πως η κακή ψυχολογία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το φαγητό. Τι μπορείς να κάνεις τις ημέρες εκείνες; Ακολούθησε τα παρακάτω tips:


- Aν νιώθεις μόνη, αν είσαι σε κακό mood, πάρε τηλέφωνο μια φίλη, μια ξαδέρφη, την αδερφή σου και κανόνισε να πάτε για καφέ. Η συζήτηση θα σε χαλαρώσει και θα γυρίσεις σπίτι πιο ήρεμη.
- Αν βαριέσαι πήγαινε γυμναστήριο, για περπάτημα ή ποδήλατο. Αν πάλι δεν έχεις όρεξη να γυμναστείς, φρόντισε να απασχολήσεις το μυαλό σου με κάτι άλλο. Διάβασε ένα βιβλίο, κάνε ένα χαλαρό μπανάκι, κάνε αποτρίχωση, περιποιήσου το σώμα σου, anyway κάνει κάτι που σου αρέσει. Σκοπός είναι ένας: Να μη φας ό,τι υπάρχει μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας.
- Αν νιώθεις κουρασμένη, αν δεν έχεις όρεξη για τίποτα, τότε προτίμησε να πέσεις για ύπνο και να ξεκουραστείς παρά να ξεσπάσεις στο φαγητό.
- Όταν έχεις πολλά νεύρα και δε θες να δεις άνθρωπο, μην πας κατευθείαν σπίτι, καθώς θα «την... πληρώσει» η οικογένειά σου ή η... ζυγαριά σου. Πήγαινε να περπατήσεις για να ηρεμήσεις ή ακόμη καλύτερα κάνε μια βόλτα στα μαγαζιά (φρόντισε να μην έχεις μαζί σου πιστωτική κάρτα).