Μήπως σας παχαίνει το ποτό;

Μήπως σας παχαίνει το ποτό;

Μερικά ακόμα ροφήματα που ευθύνονται για τα παραπάνω κιλά.

Smoothies φρούτων. Υγιεινά ναι, παχυντικά; Πάλι ναι, σε πολλές περιπτώσεις. Σκεφτείτε πως ένα μεγάλο ποτήρι, μπορεί να περιέχει ακόμα και 700θερμίδες και μόνο 2 γραμμάρια πρωτεΐνης, εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Σκεφτείτε πως είναι σαν να τρώτε έναν ολόκληρο ανανά, ένα μάνγκο, κι από μία κούπα μούρα και φράουλες. Αυτό είναι κακό γιατί οι παραπανίσιες θερμίδες «αποθηκεύονται» στις λιποαποθήκες μας.

Αθλητικά ποτά. Το να πίνετε στο τέλος της προπόνησης σας και από ένα αθλητικό ποτό, μπορεί να σας αναζωογονεί, σίγουρα όμως δεν σας αδυνατίζει. Αν ο στόχος σας είναι να αναπληρώσετε τους ηλεκτρολύτες, σιγουρευτείτε ότι αυτό που πίνετε έχει μηδέν θερμίδες και όχι ένα τόνο γλυκαντικές ουσίες και θερμίδες.

Αλκοολούχα ποτά και κοκτέιλ. Σε μικρές ποσότητες (ένα ποτήρι κρασί την ημέρα, για παράδειγμα), έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει τη ροή του αίματος, το μεταβολισμό του σακχάρου και αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη, HDL. Όταν όμως η ποσότητα αυξάνεται, μαζί αυξάνονται και τα κιλά σας και οι κίνδυνοι για την υγεία σας.