Νόστιμα λαζάνια με σπανάκι

Νόστιμα λαζάνια με σπανάκι

Αποτοξίνωση μετά από τόσο κρέας, με μία νόστιμη, υγιεινή και χαμηλή σε θερμίδες, συνταγή.

Υλικά (για 4 άτομα)

1 πακέτο λαζάνια ολικής άλεσης
¼ φλιτζανιού ποτό σέρυ
330γρ. σπανάκι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια cottage cheese
1 αυγό, μόνο το ασπράδι
½ κ.γ μοσχοκάρυδο
1 κ.σ αλεύρι ολικής άλεσης
1 ¼ φλιτζάνι άπαχο γάλα (μηδέν λιπαρά)
1 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

1.Βράζετε τα λαζάνια όση ώρα αναγράφετε στο πακέτο τους και τα σουρώνετε.

2.Σοτάρατε το κρεμμύδι με το σέρυ και προσθέτετε το σπανάκι με λίγο αλάτι, έως ότου «μαραθεί».

3.Χτυπήστε με το μίξερ σε ένα μπολ το τυρί, προσθέστε το μοσχοκάρυδο, και το ασπράδι του αυγού, και χτυπήστε κι άλλο.

4.Σε μια κατσαρόλα, αναμειγνύεται το αλεύρι με το γάλα και το μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να βράζει η σάλτσα και να δέσει ελαφρά και στη συνέχεια απομακρύνετε το από τη φωτιά.

5. Τοποθετήστε σε ένα ελαφρά επαλειμμένο με ελαιόλαδο, αντικολλητικό ταψί, το 1/3 από τα λαζάνια και επικαλύψτε τα με το ½ του μείγματος με το τυρί cottage.

6.Στραγγίστε το σπανάκι, τοποθετήστε το μισό από πάνω και πάνω από αυτό το 1/3 της σάλτσας.

7. Επαναλάβετε την επίστρωση και καταλήξτε με την τελευταία στρώση από λαζάνια, καλυμμένη με την τελευταία στρώση από σάλτσα.

8. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, για μισή ώρα, στους 190 βαθμούς.

9. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό.