Ζουμερό αρνάκι με αγκινάρες αυγολέμονο

Ζουμερό αρνάκι με αγκινάρες αυγολέμονο

Η αγκινάρα είναι ένα εξαιρετικό λαχανικό, πολύ γευστικό και γεμάτο θρεπτικές ουσίες. Ένα σπιτικό πιάτο, όλο γεύση και βιταμίνες, χορταστικό και χωρίς περιττές θερμίδες.

Υλικά

1 κιλό αρνίσιο κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό αγκινάρες
1 αυγό 2 λεμόνια
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

1.Σοτάρετε το κρέας με λίγο λάδι και προσθέτετε τα κρεμμύδια, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό.

2. Το αφήνετε να βράσει για μιάμιση ώρα. Περίπου στη μέση του ψησίματος προσθέστε τις αγκινάρες.

3. Χτυπάμε τα λεμόνια με το αυγό και προσθέτουμε λίγο ζεστό ζουμί, για να μην «κόψει» το αυγό.

4. Βγάζουμε το κρέας από τη φωτιά, ρίχνουμε το αυγολέμονο και ανακατεύουμε να πάει παντού.

5. Το σερβίρουμε ζεστό.