Αν θες πραγματικά να χάσεις βάρος, τότε ακολούθησε αυτούς τους 5 απλούς κανόνες!

Αν θες πραγματικά να χάσεις βάρος, τότε ακολούθησε αυτούς τους 5 απλούς κανόνες!

Και δες σύντομα τη διαφορά πάνω σου

Οι γιορτές πέρασαν και όλες μας σιγά-σιγά πρέπει να μπούμε ξανά σε πρόγραμμα.


Oι χριστουγεννιάτικες διακοπές, εκτός από όμορφες αναμνήσεις, μας άφησαν... δωράκι και αρκετά παραπανίσια κιλά, τα οποία τώρα επιθυμούμε διακαώς να χάσουμε.


Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία, τότε συνέχισε να διαβάζεις, καθώς θα σου αποκαλύψουμε τους 5 κανόνες που δεν πρέπει να «σπάσεις» αν θες σύντομα να φορέσεις τα skinny παντελόνια σου.

Πάμε να τους δούμε:

1. Μην ξεχνάς να τρως πρωινό
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε οι περισσότερες από εμάς και δε μας αφήνει να αδυνατίσουμε είναι το γεγονός ότι παραλείπουμε γεύματα. Αν θες, λοιπόν, να δεις άμεσα αποτελέσματα θα πρέπει να ακολουθείς των κανόνα των 5 μικρών γευμάτων. Επιπλέον, μην ξεχνάς το πρωινό σου γεύμα, το οποίο θα πρέπει να είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Always Eat Breakfast 84991

2. Πρέπει να κάνεις μια αλλαγή για να δεις αλλαγή
Τι εννοούμε με αυτό; Μα φυσικά πως αν δεν αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες δεν πρόκειται να δεις διαφορά στο σώμα σου. Με απλά λόγια, για να καταφέρεις να αδυνατίσεις θα πρέπει να αφήσεις στην άκρη τα γλυκά και το junk food και να πεις ναι στα φρούτα, τα λαχανικά, το άπαχο κρέας και τα ψάρια. Μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με τακτική άσκηση θα σου φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Αν αυτό σου ακούγεται καταπιεστικό, έχε απλώς κατά νου πως μία μέρα μέσα στο σαββατοκύριακό σου μπορείς να κάνεις άφοβα τις... διατροφικές σου ατασθαλίες.

3. Πρόσεχε τις ποσότητες που καταναλώνεις
Τα αμύγδαλα, τα καρύδια, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και τα προϊόντα ολικής άλεσης , είναι σούπερ θρεπτικά και έχουν ξεχωριστή θέση στο διατροφολόγιό σου. Το ότι είναι, λοιπόν, υγιεινές τροφές, δε σημαίνει πως μπορείς να τις καταναλώνεις ανεξέλεγκτα. Πρόσεχε τις ποσότητες και έχε πάντα τον έλεγχο των μερίδων σου – μόνο έτσι θα καταφέρεις να αδυνατίσεις.

4. Βάλε την άσκηση στη ζωή σου
Μην περιμένεις να δεις άμεσα αποτελέσματα αν δεν αρχίσεις να γυμνάζεσαι. Η άσκηση θα σε βοηθήσει να κάψεις τις περιττές θερμίδες και να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου. Αν βαριέσαι το γυμναστήριο, τότε ψάξε να βρεις ένα χόμπι που να σου αρέσει (το τένις, για παράδειγμα, θα γυμνάσει άψογα όλο σου το σώμα). Τέλος, το περπάτημα ή το τρέξιμο στο πλησιέστερο πάρκο σου, μπορεί επίσης να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Calories Cant Exceed Calories Out 8301b

5. Μείνε πιστή στο πρόγραμμά σου ακόμη και όταν πετύχεις το στόχο σου
Ποιο το νόημα να χάνεις και να παίρνεις διαρκώς κιλά; Ποιο το νόημα της προσπάθειας αν, αφού πετύχεις το στόχο σου, γυρίσεις στις παλιές σου συνήθειες και επομένως στο προηγούμενο βάρος σου; Αυτό που πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου είναι ότι θα πρέπει να ακολουθείς το υγιεινό σου πλάνο σε όλη σου τη ζωή. Η σωστή διατροφή και η τακτική άσκηση θα πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής σου.

(photos via PopSugar)

Διάβασε ακόμα

Χάσε τα κιλά των γιορτών με τη super αποτελεσματική δίαιτα-express της Δέσποινας Βανδή!

Αυτοί οι πέντε χυμοί θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις σε χρόνο «dt»