Οδηγός για να μην πάρεις κιλά στις καλοκαιρινές σου διακοπές

Οδηγός για να μην πάρεις κιλά στις καλοκαιρινές σου διακοπές

Χωρίς, φυσικά, να στερηθείς τίποτα

Αν ήσουν κι εσύ σε διατροφή τους τελευταίους μήνες και δε θέλεις μέσα στις ημέρες των διακοπών σου να καταστρέψεις την προσπάθειά σου (αλλά και τα αποτελέσματά της) τότε ακολούθησε τα παρακάτω tips! Η ουσία είναι μία: να απολαύσεις γευστικά πιάτα, αλλά φυσικά να μη γυρίσεις πίσω με παραπανίσια κιλά. Πάμε να δούμε πώς θα το καταφέρεις:

1. Πρόσεχε τι τρως το πρωί! Οκ, σε καταλαβαίνουμε είναι δύσκολο να αντισταθείς στον πλούσιο και λαχταριστό μπουφέ του ξενοδοχείου που διαμένεις, αλλά φρόντισε να βάλεις φρένο στην τάση σου να φας τα... πάντα. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα πλήρες αλλά υγιεινό γεύμα, αφήνοντας στην άκρη τα γλυκά, τις σφολιάτες, το μπέικον, τα κρουασάν. Προτίμησε να καταναλώσεις ένα τοστ, ένα μπολ με γάλα και βρώμη ή ένα γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.
2. Μη μένεις νηστική μέχρι το μεσημεριανό σου γεύμα καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά θα του δώσεις και θα καταλάβει. Πάρε μαζί σου στην παραλία μία μπάρα δημητριακών ή φρούτα και κατανάλωσέ τα σα δεκατιανό.

bfbd 54146


3. Πίνε άφθονο νερό ώστε ο οργανισμός σου να παραμένει καλά ενυδατωμένος μέσα στη μέρα. Προσοχή στους καφέδες που καταναλώνεις (αν έχουν ζάχαρη), στις γρανίτες και τους έτοιμους χυμούς.
4. Προφανώς και θα απολαύσεις τα αγαπημένα σου πιάτα, αλλά καλό θα ήταν να το κάνεις με μέτρο. Στα εστιατόρια που πηγαίνεις, μην επιλέγεις κάθε μέρα τηγανιτά κρέατα και ψάρια. Προτίμησε τα ψητά και συνόδευσέ τα με άφθονη σαλάτα. Όσο για τα δεκάδες μεζεδάκια που θα βρεθούν μπροστά σου; Δοκίμασέ τα αλλά μην τα υπερκαταναλώσεις.
5. Ποτό με... μέτρο, αν δε θέλεις να δεις το δείκτη της ζυγαριάς σου να εκτοξεύεται. Κρίμα δεν είναι να προσέχεις τι τρως κατά τη διάρκεια της ημέρας και να παίρνεις μαζεμένες θερμίδες το βράδυ από τα ποτά; Δεν είπαμε να μην πιεις, απλώς μην το παρακάνεις σε κάθε σου έξοδο.

kuku 73c4c


6. Καλό θα ήταν να αποφύγεις τη διπλή επίσκεψη σε εστιατόριο και να προσπαθήσεις να καταναλώσεις κατά το βραδινό σου γεύμα μία σαλάτα ή φρούτα με γιαούρτι. Θα γλιτώσεις πολλές περιττές θερμίδες!
7. Τέλος, μη λιώνεις με τις ώρες σε μία ξαπλώστρα! Παίξε ρακέτες, beach volley, πήγαινε βόλτα με ένα ποδήλατο και γενικότερα προσπάθησε να αθληθείς με οποιονδήποτε τρόπο. Κάψε θερμίδες διασκεδάζοντας και... αντίο περιττά κιλά.

Διάβασε και αυτό: 4 απλά κόλπα για να αδυνατίσεις χωρίς κόπο!