5 απλά tips για να αδυνατίσεις τεμπελιάζοντας

Ερμιόνη Σαρρή
5 απλά tips για να αδυνατίσεις τεμπελιάζοντας

Ναι, δε θα φορέσεις ούτε αθλητικά, ούτε φόρμα γυμναστικής και δε θα κάνεις ούτε ένα ροκάνισμα. 

Οι διακοπές του Αυγούστου πλησιάζουν και όσο περνούν οι μέρες προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου να ξεκινήσει δίαιτα και έστω λίγη γυμναστική. Μα το ξέρω πόσο δύσκολο είναι να αποχωριστείς τις σαγιονάρες σου για τα αγαπημένα σου αθλητικά παπούτσια τώρα ειδικά που η ζέστη έχει φτάσει στα ύψη. Επειδή είμαστε περίπου στην ίδια φάση και προτιμάμε να κάνουμε πολλά και διάφορα αντί να ξεκινήσουμε ροκανίσματα και τρέξιμο, έχουμε να σου δώσουμε και εσένα μικρά και καθημερινά tips για να ξεφουσκώσεις λιγάκι μέχρι να γεμίσεις τις βαλίτσες σου.

1. Όχι στο αλκοόλ: Cocktails θα πιεις στο νησί. Δείξε για μερικές ημέρες αυτοσυγκράτηση και αν τυχόν το βράδυ σε βρει σε κάποιο μπαράκι της πόλης, ενέδωσε σε ένα ποτήρι λευκό κρασί.

2. Σνακ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ: Μη φύγεις από το σπίτι αν δεν πάρεις μαζί σου μερικά αμύγδαλα, αποξηραμένα φρούτα ή μία μπάρα δημητριακών. Την ώρα που το μυαλό σου φτιάχνει συννεφάκι με τυρόπιτες και κρουασάν, απλά βγάλε στην επιφάνεια το σνακ σου. Μόλις γλίτωσες από πολλές θερμίδες.

3. Ναι στο νερό: Τοποθέτησε πάνω στο γραφείο σου ένα μεγάλο μπουκάλι με νερό και πίνε συνεχώς μερικές γουλιές. Όσες περισσότερες τοξίνες «διώξεις» τόσο πιο ανάλαφρη θα αισθάνεσαι μέρα με τη μέρα. Καλό θα ήταν να πίνεις και μερικές κούπες πράσινο τσάι. Εκεί να δεις αλλαγή στο σώμα σου!

88d9f60dfa2975a910fd33e7801847d4

4. Κάνε focus στο πιάτο σου: Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν ό,τι έχουν στο πιάτο τους ακόμη κι αν δεν πεινούν. Μείωσε, λοιπόν, εξ’αρχής τις ποσότητες και σύντομα θα δεις το δείκτη της ζυγαριάς να παίρνει την κατιούσα. Πόσο wow;

5. Μείωσε την ποσότητα λαδιού και αλατιού που προσθέτεις στις σαλάτες και τα φαγητά σου και γλίτωσε έξυπνα θερμίδες.