Διατροφή και αντιγήρανση: Πώς θα βρεις την ισορροπία;

Σοφία Μαυραντζά
Διατροφή και αντιγήρανση: Πώς θα βρεις την ισορροπία;

Είναι βέβαιο πως αντιλαμβάνεσαι την άρρηκτη σχέση που έχει η διατροφή σου με τη διατήρηση της νεότητας στο δέρμα σου. Όπως, πόσα πραγματικά γνωρίζεις για αυτή τη σχέση που επηρεάζει την καθημερινότητα και το μέλλον σου;

Η Θεοδώρα Καλογεράκου*, σύμβουλος αντιγήρανσης, εκτίμησης θρέψης, μεταβολισμού και ευεξίας, σημειώνει πως η διατροφή και η αντιγήρανση είναι ο «κορμός» που στηρίζεται το «οικοδόμημα» που λέγεται υγεία.
Όπως η ίδια υπογραμμίζει, με την έννοια διατροφή εννοούμε «όλες εκείνες τις συνήθειες που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας για να θωρακίσουμε την υγεία μας, που σημαίνει την ισορροπία και αρμονία του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής δραστηριότητας και φυσικά του καλού, ποιοτικού ύπνου».

LP1 0089

Όσον αφορά στη διατροφή, καλό θα είναι να γνωρίζεις πως ακριβώς οι ίδιοι κανόνες που διέπουν τη φύση, διέπουν και το βιολογικό περιβάλλον του οργανισμού σου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως η υγεία και η ισορροπία της στηρίζεται στη σωστή ενυδάτωση. Συνεπώς, με τη σωστή ενυδάτωση μεταβολίζονται και αφομοιώνονται και απορροφούνται τα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως όλα τα σύγχρονα νοσήματα που σχετίζονται και με τη γήρανση αφορούν στην κακή λειτουργία του εντέρου. Άλλωστε, στην εποχή μας «βομβαρδιζόμαστε» από τοξίνες. Η πρόσληψη της τροφής είναι μία «ιεροτελεστία» και έτσι πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε.

Δείτε το βίντεο και μάθετε όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τη διατροφή και την αντιγήρανση από την ειδικό:



Όλοι γνωρίζουμε ότι το προσδόκιμο όριο της ζωής έχει αυξηθεί. Το σώμα μας, η πιο καλοσχεδιασμένη μηχανή δε θέλουμε να έχει φθορές και για αυτό, στόχος των ανθρώπων στην ΟΡΘΟΒΙOΤΙΚΗ, είναι τις προλάβουν. Άλλωστε, κανείς δε θέλει το γήρας και οι συνέπειές του να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Έτσι η Προληπτική Ιατρική και η Ιατρική Αναμόρφωσης, αποτελούν την εξειδίκευση της ΟΡΘΟΒΙOΤΙΚΗΣ διαθέτοντας μια σειρά από Έξυπνες Εξετάσεις.

Γνώριζες ότι η ΟΡΘΟΒΙΟΤΙΚΗ είναι ένα από τα μοναδικά, πρότυπα πολυϊατρεία Προληπτικής Ιατρικής και Αντιγήρανσης στην Ευρώπη που δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλει στην απόκτηση της βέλτιστης υγείας, στη μακροβιότητα του ατόμου, αλλά και στην εξασφάλιση υψηλής ποιότητας ζωής; Στο νέο, πρότυπο και εξαιρετικά πολυτελές κτήριο της ΟΡΘΟΒΙΟΤΙΚΗΣ, η ιατρική, η τεχνολογία και η αισθητική αποτελούν πρωτότυπο στο χώρο της πρόληψης και της αναγεννητικής ιατρικής και είναι το μέρος που πρέπει να απευθυνθείς για να μάθεις όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για τη διατροφή και την αντιγήρανση.

*Η Θεοδώρα Καλογεράκου είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΑΠΘ), MSc Health Lifestyle Coach (Harvard T.H. Chan School of Public Health and the Culinary Institute of America), σύμβουλος Αντιγήρανσης, Εκτίμησης Θρέψης, Μεταβολισμού και Ευεξίας με μεταπτυχιακό στην Ανθρώπινη Απόδοση, επιστημονική συνεργάτρια της Orthobiotiki (Prevention & Antiaging) και μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης.