Αν κάνεις αυτές τις τρεις αλλαγές στο πρωινό σου θα χάσεις βάρος σίγουρα!

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αν κάνεις αυτές τις τρεις αλλαγές στο πρωινό σου θα χάσεις βάρος σίγουρα!

Μετά το φαγητό των γιορτών επιβάλλεται!

Οι γιορτές σχεδόν τελείωσαν και εμείς είχαμε δώσει μία υπόσχεση, θυμάσαι; Αμέσως μετά το τέλος αυτών των ημερών και των άπειρων οικογενειακών τραπεζιών θα γυρίζαμε και πάλι στην κανονική μας διατροφή και στο γυμναστήριο.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να τηρήσουμε αυτή μας την υπόσχεση και μάλιστα ξεκινώντας πρώτα από το πρωινό μας. Το πρωινό, όπως γνωρίζεις, είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και δεν πρέπει ποτέ να το προσπερνάς. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως πρέπει να τρως ότι βρίσκεις μπροστά σου κάθε πρωί, όλα με μέτρο. Ναι, ναι για αυτά τα κρουασάν σοκολάτας που τσίμπησες σήμερα μιλάμε.

Γι’ αυτό, αν αλλάξεις αυτά τα τρία πράγματα στο πρωινό σου θα ξεκινήσεις να χάνεις βάρος χωρίς να το καταλάβεις.

#1. Πες «αντίο» στο junk food πρωινό
Ξέρουμε πως λατρεύεις τα pancakes και όλα αυτα τα λαχταριστά σφολιατοειδή στο πρωινό σου, όμως όσο γλυκά και νόστιμα και αν είναι, παραμένουν "βλαβερά". Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και υδατάνθρακες και δεν περιέχουν καθόλου φυτικές ίνες ή πρωτεΐνες. Προτίμησε ένα μπολ με δημητριακά και άσε τα αγαπημένα σου σνακ για το πρωί της Κυριακής.

Μπορείς να αρχίσεις να επικεντρώνεσαι περισσότερο στο να λαμβάνεις καθημερινά 13-20 γραμμάρια πρωτεΐνης, τουλάχιστον 6 γραμμάρια φυτικών ινών και 10 έως 15 γραμμάρια υγιή λίπη. Γι 'αυτό ψάξε να βρεις το μπλέντερ σου και ξεκίνα να πίνεις smoothies και ένταξε στη διατροφή σου και τη βρώμη.

#2. Μη δίνεις σημασία στην ώρα
Τι εννοούμε με το παραπάνω θα σου εξηγήσουμε ευθύς αμέσως. Από μικρή πάντα σου έλεγαν πως δεν πρέπει να παραλείπεις το πρωινό και είχαν δίκιο. Αλλά εσύ τι ακριβώς έκανες; Σηκωνόσουν νωρίς το πρωί, έτρωγες πρωινό ακόμη και αν δεν πεινούσες και φυσικά, αυτό σου άνοιγε την όρεξη γιατί στις 9 πεινούσες κανονικά και έτρωγες και πάλι, που σημαίνει διπλές θερμίδες.

Λάθος! Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ξυπνάς σχετικά νωρίς, να γυμνάζεσαι και έπειτα να τρως πρωινό, γύρω στις 9 με 10. Άκου τα σημάδια που σου δίνει το σώμα σου Και φάε όταν πεινάς και όχι όταν σου λέει το ρολόι σου.

#3. Μέτρα τις ποσότητες που τρως
Ένα άλλο τεράστιο λάθος που κάνουμε, είναι πως ποτέ δεν μετράμε τίποτα. Όταν τρώμε δημητριακά παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ –μεγαλύτερο και από τη σαλατιέρα- και το γεμίζουμε μέχρι πάνω. Καμιά φορά αναμειγνύουμε και τρία διαφορετικά είδη δημητριακών, βάζουμε σταφίδες, καρύδια, βατόμουρα ή και μπανάνα και φυσικά άφθονο γάλα.

Ξέρεις τι σημαίνει αυτό φυσικά: πάρτι θερμίδων! Βγάλε λοιπόν τα μικρότερα μπολ και τα κουτάλια σου και ξεκίνα να μετράς τα πάντα, φροντίζοντας να είναι περίπου 400 θερμίδες.

Κάνε αυτές τις τρεις αλλαγές στο πρωινό σου και θα δεις σύντομα τη διαφορά.