Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια; Xάσε βάρος με αυτές τις νέες έρευνες

Ερμιόνη Σαρρή
Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια; Xάσε βάρος με αυτές τις νέες έρευνες

Ασχολείσαι με την διατροφή σου, ενημερώνεσαι σχετικά με αυτήν, έχεις δοκιμάσει όλα τα superfoods, ξέρεις απέξω και ανακατωτά όλα τα detox ροφήματα, αποφεύγεις την ζάχαρη και το λευκό αλεύρι και πίνεις άπειρα φλιτζάνια πράσινο τσάι. Ωστόσο, ακόμα δεν είσαι πλήρως ικανοποιημένη από το σώμα σου αφού νιώθεις πως ο μεταβολισμός σου έχει κολλήσει ή ότι το σώμα σου έχει κουραστεί από τα ίδια και ίδια. Μην ανησυχείς, η επιστήμη δε σταματά ποτέ!

Η επιστήμη της διατροφής συνεχώς εξελίσσεται και νέες έρευνες κάνουν την εμφάνισή τους. Μπορούμε να σε εκπλήξουμε!

Θες να τρως λιγότερο; Δεν έχεις από το να χρησιμοποιήσεις κόκκινο πιάτο. Το ζεστό κόκκινο δίνει την αίσθηση της μεγαλύτερης ποσότητας από όσο πραγματικά έχεις μπροστά σου. Δοκίμασε να βάλεις την ποσότητα με τα μακαρόνια που σου είπε ο διαιτολόγος σου σε ένα κόκκινο πιάτο και θα δεις πως θα σου φανούν υπεραρκετά σαν ποσότητα. Για ψάξε, λοιπόν, τα σερβίτσια της γιαγιάς σου. Όλο και κανένα κόκκινο πιάτο θα έχει ξεμείνει.

«Φάε ό,τι θες για μεσημεριανό, αλλά γευμάτισε πριν τις 3μμ», λένε Ισπανοί ερευνητές οι οποίοι έδειξαν μέσα από μελέτη ότι οι γυναίκες που έτρωγαν πριν τις 3 το μεσημεριανό τους γεύμα έχασαν 25% παραπάνω βάρος από αυτές που έτρωγαν το ίδιο φαγητό μετά τις 3μμ. Δεν το λες και λίγο!

Έχεις βαρεθεί το κρέας ή το κοτόπουλο με την σαλάτα και θες και κάποιο συνοδευτικό στο πιάτο σου; Δοκίμασε τότε αντί για ρύζι ή μακαρόνια να συνοδέψεις το γεύμα σου με όσπρια. Καλά διάβασες (και μη γκρινιάζεις). Φακές, φασόλια, γίγαντες, κόκκινα φασόλια κτλ. είναι πλούσια σε φυτικές ίνες , διογκώνονται στο στομάχι σου και θα σε οδηγήσουν πιο γρήγορα στον κορεσμό. Ιδανικός συνδυασμός και για αθλητές .

Τέλος, για σένα που γκρινιάζεις πως είσαι «πτώμα» μετά το γραφείο και μόλις μπεις στο σπίτι τρέχεις κατευθείαν στο ψυγείο γιατί πιστεύεις πως το φαγητό θα σε αποφορτίσει από το αχός της ημέρας, μάθε πως η σύντομη ( ευτυχώς) αλλά υψηλής έντασης άσκησης μπορεί να περιορίσει το αίσθημα της πείνας που νιώθεις μετά από πνευματική δουλειά. Η έντονη, λοιπόν, άσκηση ( μετά από πνευματική εργασία ή διάβασμα (οι φοιτήτριες ας δώσουν και αυτές την προσοχή τους) , αυξάνει την διαθέσιμη ενέργεια του σώματος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οπότε, άσε το ψυγείο και βάλε τα αθλητικά σου. Βγες για ένα 10λεπτο τρέξιμο και μέχρι να γυρίσεις στο σπίτι η λαχτάρα για φαγητό θα είναι παρελθόν.

Και αν ήδη γνωρίζεις όλα τα παραπάνω, μην σταματάς να ενημερώνεσαι. Όλο και καινούργιες μελέτες κάνουν την εμφάνιση τους. Η επιστήμη της διατροφής κρύβει πολλά μυστικά. Stay tuned!

Καρτσωνάκη Χριστίνα

Bsc, MscΚλινικη διαιτολογος διατροφολόγος

Μόνιμος συνεργάτης στο κέντρο χορού και ψυχολογίας dance your soul

kartsonakixristol@yahoo.gr

www.Danceyoursoul.gr