Τι μπορείς να φας για να μην φουσκώσει η κοιλιά σου, λίγο πριν την παραλία

Ερμιόνη Σαρρή
Τι μπορείς να φας για να μην φουσκώσει η κοιλιά σου, λίγο πριν την παραλία

Οι πρώτες ζέστες ξεκίνησαν και αν δεν έχεις ήδη κάνει την πρώτη βουτιά στην θάλασσα, θα την κάνεις πολύ σύντομα. Ωστόσο, κάτι που ίσως σε απασχολεί είναι εκείνο το φούσκωμα στην κοιλίτσα που πάει και έρχεται στη ζωή σου. Είναι γεγονός ότι μια δίαιτα που να εξαφανίζει το λίπος από ένα σημείο του σώματος δεν υπάρχει. Μην ακούς αυτά που λένε. Όταν ακολουθούμε κάποιο πρόγραμμα διατροφής το λίπος μειώνεται από όλο το σώμα συνολικά. Μην ξεχνάς, ότι η άσκηση παίζει καθοριστικό ρόλο αφού με συγκεκριμένες ασκήσεις μπορείς να δώσεις περισσότερη έμφαση στο σημείο του σώματος που σε ενοχλεί.

Αυτό όμως που μπορείς να κάνεις είναι να εντάξεις στην διατροφή σου κάποια τρόφιμα που ενεργοποιούν το μεταβολισμό και μέσω των μικροσυστατικών που περιέχουν μπορούν να σε βοηθήσουν να μειώσεις το πρήξιμο και να δεις την κοιλιά σου στα καλύτερά της. Δοκίμασε, λοιπόν, να εντάξεις στην διατροφή σου τα παρακάτω τρόφιμα και είσαι έτοιμη για την παραλία.

2afe06b2d643513acef32f8091823546

1.Λιπαρά ψάρια: Ξέρω έχεις ακούσει πολλά για τα οφέλη των λιπών ( ω-3) από τα λιπαρά ψάρια, μάθε όμως τώρα πως η κατανάλωση ω-3 λιπαρών έχουν συσχετιστεί με μικρότερη περιφέρεια μέσης. Μία με δύο φορές την εβδομάδα προσπάθησε να καταναλώνεις λιπαρά ψάρια όπως τόνο , σολομό ή μικρότερα ψάρια όπως η σαρδέλα ( πάντα ψητά και όχι στο τηγάνι). Αν τώρα δεν είσαι φαν των ψαριών ή είσαι αλλεργική μπορείς να βρεις ακόρεστα λιπαρά σε τρόφιμα όπως οι ξηροί καρποί (πάντα ανάλατοι), το σουσάμι ή και το αβοκάντο. Προσοχή λίγο στις μερίδες! Μην πάρεις θάρρος και το παρακάνεις.

2.Μούρα (ακόμα και κατεψυγμένα): Είναι πλούσια σε ανθοκυάνες ( αντιοξειδωτικά) που βοηθάνε στην καταπολέμηση των ριζών. Μπορείς να τα φας μόνα τους ή ακόμα καλύτερα να τα προσθέσεις στο γιαούρτι σου ή τα δημητριακά σου ή να τα συνδυάσεις με τους ξηρούς καρπούς που σου αρέσουν.

3.Γιαούρτι. Τώρα δεν έχεις άλλες δικαιολογίες. Ο καιρός άνοιξε και το γιαούρτι είναι εδώ να σε δροσίσει και να σε «ξεφουσκώσει». Απέφυγε τα επιδόρπια γιαουρτιού που είναι πλούσια σε ζάχαρη ή γλυκαντικά και προτίμησε το «κλασικό γιαούρτι με την μαγιά» με χαμηλά λιπαρά. Έρευνες έδειξαν πως άτομα που κατανάλωναν καθημερινά γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά έχασαν 81% περισσότερο κοιλιακό λίπος από άτομα που δεν κατανάλωναν καθόλου. Λίγο το ασβέστιο, λίγο η πρωτεΐνη, η κοιλιά εν τέλει «πέφτει».

4.Κινόα: Αν δεν την έχεις δοκιμάσει ακόμα, ήρθε η ώρα και είμαι σίγουρη πως θα την λατρέψεις. Θα σε χορτάσει χωρίς να σε φουσκώσει και να σε βαρύνει. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην ενεργοποίηση του οργανισμού αλλά και στην υγεία του σώματος. Είναι πολύ θρεπτική και ανήκει στο πρόγραμμα απώλειας βάρους. Και μην σε αγχώνει το μαγείρεμα. Είναι πανεύκολο καθώς μαγειρεύεται σαν το ρύζι και μπορείς να την συνδυάσεις με τα πάντα, με μπαχαρικά, μυρωδικά, λαχανικά και άλιπη πρωτείνη

5.Για το τέλος κράτησα και ένα detox ρόφημα που σίγουρα θα μειώσει την κατακράτηση, θα αυξήσει την διούρηση και θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις την κοιλιά των ονείρων σου. Σε 1 λίτρο νερό πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού ginger σε σκόνη ή ξυσμένο, το χυμό από ένα μέτριο λεμόνι + 2-3 φυλλαράκια μέντας . Κατανάλωσέ το ανάμεσα στα γεύματα.

Καλή επιτυχία!!!!

Καρτσωνάκη Χριστίνα


Bsc, MscΚλινικη διαιτολογος διατροφολόγος

Μόνιμος συνεργάτης στο κέντρο χορού και ψυχολογίας dance your soul

kartsonakixristol@yahoo.gr

www.Danceyoursoul.gr