Λαχταριστή μακαρονάδα με μύδια

Γρήγορη, εύκολη και υγιεινή συνταγή, που μυρίζει θάλασσα και θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

1 κιλό μύδια με το κέλυφος τους
2 φλιτζάνια λευκό κρασί
500γρ πακέτο spaghetti
2 κονσέρβες αποφλοιωμένα ντοματάκια
 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 2 σκελίδες σκόρδο
 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα
 1 λεμόνι, το ξύσμα του
 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1.Σ' ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο ψιλοκομμένοκαι την πιπερίτσα. Ανακατεύουμε για να αρωματιστεί το λάδι και αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.

2.Ρίχνουμε τα ντοματάκια (χωρίς το ζουμί τους) και το ξύσμα του λεμονιού, και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το 1 φλιτζάνι κρασί.

3.Προσθέτουμε αλάτι και σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά την σάλτσα.

4.Σ' ένα άλλο τηγάνι με καπάκι, βράζουμε το υπόλοιπο κρασί και προσθέτουμε τα μύδια πλυμένα και καθαρισμένα. Τα αχνίζουμε για 10λεπτά, μέχρι να ανοίξουν.

5.Παίρνουμε όσα μύδια έχουν ανοίξει και λίγο από το ζουμί τους  και τα μεταφέρουμε στη σάλτσα ντομάτας.

6.Αφού βράσουμε και σουρώσουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

"Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!"





 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ