2 smoothies για σένα για να υποδεχθείς το Σαββατοκύριακο όπως ακριβώς του αξίζει

Νάνσυ Μητσοστέργιου
2 smoothies για σένα για να υποδεχθείς το Σαββατοκύριακο όπως ακριβώς του αξίζει

Εδώ και αρκετούς μήνες έχουν μπει δυναμικά στη ζωή μας τα smoothies. Άλλα με φρούτα, άλλα με λαχανικά και άλλα ανάμεικτα είναι όλα εδώ για να τα απολαύσουμε και να κάνουμε κι ένα καλό στον οργανισμό και το σώμα μας. Γιατί φυσικά υπάρχουν και αρκετά που μπορούν να σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους ή στην καταπολέμηση του πρηξίματος κ.ο.κ.

Γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο, για να το υποδεχθείς όπως ακριβώς πρέπει σου βρήκαμε δύο συνταγές που θα λατρέψεις και φυσικά θα απολαύσεις.

#1. Smoothie για να μειώσεις το φούσκωμα (απαραίτητο για το σκ)
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να αισθάνεσαι συνέχεια φουσκωμένη και πρησμένη. Και επειδή το σκ όλο και κάτι καλό θα προκύψει και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε πρησμένη κοιλιά, φτιάξε αυτό το smoothie.

Θα χρειαστείς:
μισό φλιτζάνι νερό καρύδας
μία μπανάνα
ένα μεγάλο αγγούρι (σε κομμάτια)
ένα κομμάτι ginger καθαρισμένο και κομμένο
πάγο

Βάλε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ σου και ανακάτεψε τα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σέρβιρε και απόλαυσε το. (προαιρετικά μπορείς να ρίξεις και μία κουταλιά της σούπας μηλόξυδο)

#2. Smoothie για άνετο πρωινό ξύπνημα
Εντάξει μπορεί το Σαββατοκύριακο να μη θες να ξυπνήσεις νωρίς, αλλά και πάλι είναι ένα ωραίο και γευστικό smoothie για να ξεκινήσεις το πρωί σου (ακόμα και τις μέρες που δουλεύεις).

Θα χρειαστείς:
μία μπανάνα (κατεψυγμένη και κομμένη)
μισό φλιτζάνι δυνατό καφέ (120ml χωρίς ζάχαρη φυσικά)
μισό φλιτζάνι γάλα (120ml)
¼ φλιτζανιού βρώμη
μία κ.σ φυστικοβούτυρο προαιρετικά

Ρίξε όλα τα υλικά σου στο μπλέντερ και ανακάτεψε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε περισσότερο γάλα αν χρειαστεί, μέχρι να γίνει όσο πηκτό εσύ θέλεις και σέρβιρε το αμέσως.