Τα μικρά τρικς για να «κόψουμε» την πείνα της δίαιτας

Τα μικρά τρικς για να «κόψουμε» την πείνα της δίαιτας

Πολύ συχνά, μάλλον τις περισσότερες φορές οι γυναίκες που επισκέπτονται διατροφολόγο ή διαιτολόγο με την πρόθεση να χάσουν βάρος, απογοητεύονται επειδή μεταξύ δύο επισκέψεων έχουν …παραστρατήσει, έχουν «εξοκείλει» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι περισσότερες. Όταν τις ρωτάμε «τι κάνατε» παίρνουμε συνήθειες κάποιες απαντήσεις που προκαλούν μειδίαμα, «ήπια δύο ποτήρια κρασί», «έφαγα κριτσίνια», «μασούλησα καραμέλες». Σπάνια οι εξομολογήσεις τους περιλαμβάνουν μέσα κάποια λαχταριστή καρμπονάρα, για την οποία εδώ που τα λέμε θα άξιζαν οι τύψεις και πολύ σπανιότερα ένα δελεαστικό ζεστό σουφλέ σοκολάτας, μια γλυκειά αμαρτία που θα συγχωρούσαν όλοι (εκτός από τον διαιτολόγο). Κριτσίνια, καραμέλες με ζάχαρη, ψωμί, μπανάνες όταν δεν πρέπει… τίποτα από αυτά όμως δεν πρέπει να καταναλώνετε, κι ας φαίνονται αθώα… δεν είναι!!! Ας δούμε μαζί κάποια μικρά tips τα οποία αρκετοί συνάδελφοι τα βάζουν στο διατροφολόγιο ως bonus.

Τα μικρά τρικς

1. Αν δεν αντέχετε ανάμεσα στα 3ωρα της ημέρας, ένα σνακ με αγγουράκακια δεν θα επιδράσει καθόλου την καύση του λίπους, αντίθετα θα σας ενυδατώσει.

2. Τα γεύματα που περιέχουν πρωτεΐνη δημιουργούν πιο έντονα το αίσθημα του κορεσμού και έτσι θα περάσει ώρα μέχρι να πεινάσετε ξανά.

3. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες διασπώνται πολύ πιο αργά στον οργανισμό με αποτέλεσμα η καμπύλη σακχάρου να ανεβαίνει και να κατέβει με αργούς ρυθμούς τροφοδοτώντας έτσι με ενέργεια τον οργανισμό για περισσότερη ώρα. Οπότε ψωμί και κριτσίνια τέλος.

4. Νερό. Πολλές φορές νομίζουμε ότι πεινάμε, αλλά στην πραγματικότητα διψάμε. Ένα λάθος σήμα του οργανισμού μας που μπορούμε να το αποφύγουμε αν το ενυδατώνουμε επαρκώς.

5. Οι πολλές τσίχλες δεν είναι και τόσο αθώες, συχνά αυξάνουν το αίσθημα της πείνας, αφήστε που πρήζουν και την κοιλιά και δείχνουμε πιο ευτραφείς…

6. Σε κάθε διατροφική αλλαγή ο εγκέφαλος χρειάζεται 3 ημέρες κατά την διάρκεια των οποίων νιώθουμε έντονη πείνα, έπειτα ο οργανισμός προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες. Το στομάχι του ανθρώπου χρειάζεται περίπου μια εβδομάδα για να "κλείσει" σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τις δύο. Για αυτό υπομονή και επιμονή δύο από τα βασικά σου όπλα!

Γεωργία Χατζηιωάννου

Διαιτολόγος -Διατροφολόγος

Personal Trainer

https://www.facebook.com/fitness.diet.health