Τα superfoods της Σαρακοστής

Τα superfoods της Σαρακοστής

Τα superfoods έχουν κάνει την επανεμφάνισή τους τα τελευταία πέντε χρόνια στην καθημερινότητά μας. 

Η περίοδος της Σαρακοστής, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να εντάξεις τις υπερ-τροφές στη ζωή σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι η ευκαιρία για αποτοξίνωση του οργανισμού και για να του δώσεις αυτό το boost που χρειάζεται για να συνεχίσει. Ποιες είναι λοιπόν, οι υπερ-τροφές που μπορείς να βασιστείς πάνω τους ενώ νηστεύεις;

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι καρπός μεγάλων δέντρων και θεωρείται ένα από τα βασικότερα superfoods φρούτων. Η κατάλληλη εποχή για να το δοκιμάσεις είναι ο Χειμώνας, όμως συνηθίζουμε να το τρώμε καθόλη τη διάρκεια όλου του χρόνου. Ο λόγος που ανήκει στην κατηγορία των υπερ-τροφών είναι διότι είναι πλούσιο σε "καλά" λιπαρά και σε αντίθεση με τα άλλα φρούτα, το αβοκάντο περιέχει πολλά από αυτά. Είναι γεμάτο ευεργετικά λιπαρά που κάνουν καλό στη καρδιά και περιέχει πολλά μικροθρεπτικά συστατικά, όπως το μαγνήσιο και το κάλιο.

Ιπποφαές

Το ιπποφαές προέρχεται από την περιοχή της Ασίας και της Ευρώπης και αποτελεί τον καρπό ενός θάμνου. Σύμφωνα με αναφορές, το όνομα του καρπού μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και στην εποχή του Μ. Αλεξάνδρου, όπου αποτελούσε μια εξαιρετική τροφή για τα άλογα. Το ιπποφαές ανήκει στην οικογένεια Elaeagnaceae και χημικές αναλύσεις έχουν δείξει ότι αποτελεί πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, αμινοξέα, μέταλλα και υδατάνθρακες. Ενώ, σύμφωνα με αναλύσεις έχει πολύ υψηλή συγκέντρωση σε βιταμίνη C και πρωτεΐνες και αποτελεί πολύ καλή πηγή σεληνίου, καροτενοειδών, σιδήρου, χλωροφύλλης, ασβεστίου, φυτοστερολών, φλαβονοειδών, λυκοπενίου, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ασβεστίου, μαγνησίου και ωμέγα λιπαρών οξέων.

Η συνέχεια στο sarakosti.gr