Τρία μαθήματα ζωής που πήραμε από μία Ελληνίδα μπαλαρίνα με διεθνείς διακρίσεις!

Τρία μαθήματα ζωής που πήραμε από μία Ελληνίδα μπαλαρίνα με διεθνείς διακρίσεις!

«Ακολούθησε τα όνειρά σου», «Να κάνεις πάντα αυτό που θέλει η καρδιά σου», «Κυνήγησε το πάθος σου». Πόσες φορές έχεις ακούσει φίλους και γνωστούς να σου δίνουν ανάλογες συμβουλές, μόνο και μόνο για να τις… πάρουν πίσω, μόλις εσύ τους ανακοινώσεις τα μεγαλόπνοα σχέδιά σου;

Ναι, όλοι έχουμε όνειρα αλλά οι περισσότεροι μένουμε στάσιμοι στη ζωή μας, διότι φοβόμαστε να ρισκάρουμε και κυρίως να τα δώσουμε όλα για εκείνο το «κάτι», που μας εξιτάρει. Ωστόσο, όπως η ιστορία έχει αποδείξει, εκείνοι και εκείνες που αποφάσισαν τελικά να προχωρήσουν μπροστά και να πάρουν το μεγάλο ρίσκο, κατάφεραν να πετύχουν.

Δεν χρειάζεται να ψάξεις μακριά για να εμπνευστείς. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα και αρκετά από αυτά, έχουν άρωμα γυναίκας. Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, κάνουν τον γύρο των social media μέσα από το hashtag #ProxoraMprosta, μοιράζοντας έμπνευση και ενέργεια στη διαδικτυακή κοινότητα!

Ένα από τα πιο λαμπερά και inspirational παραδείγματα που είδαμε, είναι εκείνο της Ελεάνας Ανδρεούδη. Η ιστορία της μας «άγγιξε» και μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πως όταν υπάρχει θέληση, ενέργεια και αγάπη για αυτό που κάνεις, όλα μπορούν να γίνουν. Ποια είναι η Ελεάνα; Είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος που γεννήθηκε στη Λάρισα και από νεαρή ηλικία κατάφερε να διαπρέψει στον χορό. Σήμερα, η δυναμική αυτή γυναίκα είναι μία μπαλαρίνα με διεθνείς διακρίσεις, η οποία με ατέλειωτες πρόβες, πολλή αγάπη για το χορό αλλά και πολλή πειθαρχία κατάφερε να κατακτήσει τα όνειρά της και να υπηρετεί την τέχνη του κλασικού χορού με σεβασμό πάθος και αφοσίωση!

Τι ήταν εκείνο που έδωσε στην Ελεάνα τη δύναμη που χρειαζόταν; Το προφίλ της στο Instagram μπορεί να σου δώσει την ημερήσια δόση έμπνευσης και ενέργειας που χρειάζεσαι. Δεν θα σου αποκαλύψει, όμως, όλα τα εμπόδια που χρειάστηκε να περάσει για να φτάσει στην κορυφή. Αυτά θα τα μάθεις, παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο και «μελετώντας» τις συμβουλές που μοιράστηκε μαζί μας.



Βρες ποιο είναι το πάθος σου και εξέλιξέ το

Το «κλειδί» για να βρεις τη χαρά, την ολοκλήρωση και την ισορροπία, είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Με λίγα λόγια, να βρεις το πραγματικό σου πάθος και να το εξελίξεις. Η Ελεάνα ονειρευόταν από μικρή να γίνει μπαλαρίνα και για να εκπληρώσει τον σκοπό της, έκανε πολλές θυσίες. Όπως όμως η ίδια αποκαλύπτει, δεν αισθάνεται ότι στερήθηκε κάτι και νιώθει πλήρης με την επιλογή της. Ναι, θα χρειαστεί να παλέψεις και να εργαστείς σκληρά για να φτάσεις εκεί που θέλεις. Το σίγουρο είναι, όμως, πως θα απολαύσεις κάθε στιγμή του ταξιδιού!

taxidiouuuu

Φρόντισε τον εαυτό σου

Το δεύτερο «μάθημα» που μπορείς να πάρεις από την Ελεάνα είναι να φροντίζεις πάντα τον εαυτό σου, ώστε να έχεις την απαιτούμενη ενέργεια για να εκπληρώσεις τους στόχους σου. Για εκείνη, η σωστή διατροφή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της. Με αυτόν τον τρόπο έχει πάντα την ενέργεια για να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις της απαιτητικής της καθημερινότητας!

«Ο χορός ήταν πάντα το όνειρό μου. Για να πετύχει κάποιος, όμως, χρειάζεται καλή διατροφή και πολλή ενέργεια…». Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά μηνύματα που η Ελεάνα θέλησε να μοιραστεί μαζί μας.

mazi mas

Αφιερώσου ολοκληρωτικά σε αυτό που αγαπάς

Φυσικά, για να πετύχει στον χορό, η Ελεάνα έπρεπε να έχει πειθαρχία. Οι ατέλειωτες πρόβες ήταν σίγουρα εξουθενωτικές για εκείνη, ωστόσο, ήταν αποφασισμένη να εκπληρώσει το όνειρό της. Μπορεί να έχασε αρκετά χρόνια ανεμελιάς αλλά, όπως λέει, άξιζε τον κόπο γιατί έκανε και εξακολουθεί να κάνει κάτι που τη «γεμίζει» απόλυτα. Βέβαια, όπως η ίδια σημειώνει, «δεν αρκεί μόνο η δύναμη του σώματος… Είναι και η δύναμη του μυαλού!». Για αυτό, λοιπόν, η Ελεάνα βάζει όλη την ενέργεια και το πάθος σε αυτό που αγαπάει και προχωράει μπροστά.

Ναι, η Ελεάνα χρειάστηκε να κάνει πολλά χιλιόμετρα -κυριολεκτικά και μεταφορικά- για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Βλέπεις, μεγάλωσε στη Λάρισα και χρειάστηκε να ταξιδεύει στο εξωτερικό για διεθνείς διαγωνισμούς από πολύ μικρή ηλικία. Ήταν σε αυτούς τους διαγωνισμούς που την εντόπισαν οι «κυνηγοί ταλέντων» και κάπως έτσι, άνοιξε ο δρόμος για το Μόναχο. Στην τρυφερή ηλικία των 15 ετών η Ελεάνα μετακόμισε στη Γερμανία για να συνεχίσει τις σπουδές της στον χορό και να τελειώσει και το σχολείο παράλληλα! Όλα αυτά χρειάστηκε να κάνει για το πάθος της και όλα αυτά τη βοήθησαν να προχωρήσει μπροστά και να κατακτήσει το όνειρό της!

Για την Ελεάνα το «κλειδί» για την επιτυχία βρίσκεται στην ισορροπία. Φρόντισε το σώμα σου, βρες τις σωστές πηγές ενέργειας, κάνε κάθε μέρα ό,τι καλύτερο μπορείς, μην φοβάσαι να βγεις από το comfort zone σου, συγκεντρώσου και κοίτα μπροστά, διότι μόνο έτσι θα καταφέρεις να προχωρήσεις.

#ProxoraMprosta