Σνακ και Καλοκαίρι: Ποια να πάρεις στο γραφείο για να μην έχεις τύψεις!

Σνακ και Καλοκαίρι: Ποια να πάρεις στο γραφείο για να μην έχεις τύψεις!

Το Καλοκαίρι έχει μπει και επίσημα πλέον, ενώ τα κορίτσια του γραφείου έχουν ξεκινήσει να μετρούν τις… θερμίδες. Διότι, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα που ξεκινάμε να ετοιμαζόμαστε για να βγούμε στην παραλία. Κάπως έτσι, καταλήξαμε να παραγγέλνουμε σαλάτες για μεσημεριανό και να τρώμε γιαουρτάκι για βραδινό. Όμως, τι γίνεται με τα ενδιάμεσα σνακ της διατροφής μας; Γιατί εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν.

Ή τουλάχιστον, έτσι πιστεύαμε, αφού είχαμε συνηθίσει να παίρνουμε ένα γλυκό boost κάποια στιγμή μέσα στη μέρα μας. Κάτι που φυσικά… καμία από τις τρεις μας δεν έκοψε! Κάθε άλλο, συνεχίσαμε να απολαμβάνουμε τα μικρά και γλυκά μας εδέσματα χωρίς τύψεις και χωρίς πολλές θερμίδες. Η Sweet & Balance μας έδειξε τον δρόμο στις πιο νόστιμες και ανάλαφρες επιλογές, ενώ εμείς διαλέξαμε αυτή που μας ταιριάζει καλύτερα.

Η Ειρήνη «κόλλησε» με τις μπάρες δημητριακών της, τις οποίες ανοίγει χωρίς καν να σηκώνει το βλέμμα της από το πληκτρολόγιο, ενώ η Σοφία διασκεδάζει με τις μικρές σοκολατένιες απολαύσεις της, αφού μπορεί να κεράσει τους πάντες γύρω της όταν έχει καλή διάθεση και εγώ, ευτυχώς, δεν χρειάστηκε να κόψω τη σοκολάτα φέτος το καλοκαίρι, αφού με βοηθάει να μην αγχώνομαι προσπαθώντας να βρω σε ποιο USB από όλα έχω βάλει το αρχείο που ψάχνω! Βέβαια, αυτά αλλάζουν σε μια ομάδα, ανάλογα με τις ξαφνικές… «λιγούρες» της κάθε μιας!

Ειρήνη, η «διαβαστερή»

llllll copy

Κάθε χρόνο, όταν το Καλοκαίρι πλησιάζει, αισθάνομαι πως μπαίνω… στον αυτόματο. Με τις πρώτες ζέστες, αρχίζω ξαφνικά να περιορίζω τις ποσότητες που τρώω, να «κόβω» τα γλυκά και να το ρίχνω στη γυμναστική. Το πρόβλημα είναι πως η στροφή αυτή γίνεται απότομα, για την ακρίβεια τόσο απότομα που μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, έχω γυρίσει στις παλιές... κακές συνήθειες. Φέτος, λοιπόν, αποφάσισα να δράσω διαφορετικά.

mmmm copy

Το πλάνο ήταν απλό: Δεν θα πεινάσω και κυρίως, δεν θα φεύγω από το γραφείο με τύψεις. Δίπλα, λοιπόν, στα βιβλία, τα τετράδια, τις μολυβοθήκες και τα ημερολόγια, φρόντισα να βρίσκονται κάθε ημέρα σνακ με λίγες θερμίδες και φουλ γεύση τα οποία με κρατούν χορτάτη και την ίδια ώρα, ικανοποιούν τον ουρανίσκο μου. Στα δικά μου «must» περιλαμβάνονται οι μπανάνες, τα βερίκοκα και οι μπάρες δημητριακών. Δεν ξέρω για τις δικές σου μπάρες, αλλά εκείνες που θα βρεις στο γραφείο μου περιέχουν φυσικό γλυκαντικό από το φυτό στέβια, πολλές φυτικές ίνες και μόλις 84 θερμίδες ανά μερίδα (ω, ναι)! Μάλιστα, για να έχω τη δυνατότητα επιλογής, φροντίζω να υπάρχουν στο συρτάρι μου τουλάχιστον τρεις επιλογές (με μέλι και κανέλα, με κράνμπερι και με σοκολάτα). Και όταν θέλω κάτι ακόμη πιο γλυκό, τότε… δανείζομαι μια σοκολατίτσα από τη Σοφία.

ΥΓ. Ναι, Σοφία. Εγώ κλέβω τις σοκολάτες από το συρτάρι σου τους τελευταίους δύο μήνες. Συγγνώμη που σε έχω κάνει τόσο... έξαλλη.

Σοφία, η οργανωτική

Αν και μόλις πληροφορήθηκα πως η Ειρήνη είναι εκείνη που «κλέβει» τις μπουκιές σοκολάτας Sweet & Balance που έχω στο συρτάρι του γραφείου μου, ένα έχω να πω: Χαλάλι. Διότι για αυτό είναι οι συνάδελφοι: Για να μοιράζονται τις «αδυναμίες» τους. Άλλωστε, οι συγκεκριμένες επιλογές μου (σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα), με γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό stevia, έχουν χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη, είναι ελεύθερης λακτόζης και γλουτένης και έχουν ελάχιστες θερμίδες! Το πιο σημαντικό όμως είναι το εξής: Μέσα στο σακουλάκι των 15 τεμαχίων, μπορώ να τα έχω μαζί μου ανά πάσα στιγμή (και να κερνάω και όποιον θέλω να… καλοπιάσω).

nnnn copy

Εντάξει, η αλήθεια είναι πως δεν στερούμαι τίποτα, όμως αυτό συμβαίνει διότι τα έχω όλα υπό έλεγχο. Είμαι control-freak, φουλ οργανωτική και θέλω όλα να είναι σε τάξη. Έχω μανία με τους ζυγούς αριθμούς (για αυτό και πάντα τρώω τα σοκολατάκια μου διπλά, ένα με bitter σοκολάτα και ένα με σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα). Επίσης τα οργανώνω πάντα σε ζευγάρια, για να μη μένει κανένα σοκολατάκι μόνο του (και παραπονεμένο). Η συμβουλή μου είναι η εξής: Να μοιράζεστε παιδιά, οι σοκολάτες είναι για να δίνουν χαρά και να μας ανεβάζουν τη διάθεση! Απολαύστε!

vvvvv copy

Μαργαρίτα, η choco lover

tttt

Τα τελευταία χρόνια, η σοκολάτα είναι μέρος της καθημερινότητάς μου. Με βοηθάει να συγκεντρώνομαι, να μην αγχώνομαι και πάνω από όλα, με κάνει να νιώθω ο εαυτός μου. Πράγμα που δεν είμαι όταν πεινάω. Νόμιζα πως έφταιγε η ζάχαρη αλλά τελικά… μπορώ και με stevia! Διότι στα «μάτια» της σοκολάτας γάλακτος με φράουλα Sweet & Balance, βρήκα την καλύτερη εκδοχή της αγαπημένης μου σοκολάτας από το περίπτερο, ενώ τρώγοντας μόνο μια μπουκιά από την bitter εκδοχή της, μπορώ να απολαύσω τον απογευματινό μου καφέ στο γραφείο, όπως πρέπει. Ακουστικά, fidget spinner και… είμαι έτοιμη να οργανώσω όλα τα αρχεία που έχω μοιράσει στα USB μου! Μην ξεχνάς, πως το Καλοκαίρι ήρθε και οι παραπάνω θερμίδες και ατασθαλίες είναι φανερές πια, όμως δεν έχω να ανησυχώ για τίποτα. Σοκολατένια απόλαυση, χωρίς τύψεις!

5555