5 μικρές διατροφικές αλλαγές, που θα κάνουν τη διαφορά στο σώμα σου

5 μικρές διατροφικές αλλαγές, που θα κάνουν τη διαφορά στο σώμα σου

Αν εκείνα τα λίγα κιλάκια σε ταλαιπωρούν, ήρθε η ώρα να τα χάσεις

Μπορεί το καλοκαίρι να μπήκε για τα καλά, αλλά σε περίπτωση που οι διακοπές σου ακόμα αργούν, νομίζω ότι προλαβαίνεις να χάσεις εκείνα τα κιλάκια που σε ταλαιπωρούν. Και μη φανταστείς εξαντλητικές δίαιτες ή γυμναστική δίχως αύριο. Η σωστή απώλεια κιλών θέλει μέθοδο και ψυχραιμία. Είχες σκεφτεί ποτέ να κάνεις κάποιες μικρές αλλαγές στη διατροφική σου ρουτίνα, για να δεις αποτελέσματα; Για δες παρακάτω.

Ανάλογα με την εποχή: Η αλήθεια είναι ότι η εποχιακή ή η τοπική κουζίνα είναι διατροφικά πολύ ανώτερες. Επιπλέον, όσο περίεργο και αν σου ακουστεί, η διατροφή αυτή σε εναρμονίζει με το περιβάλλον, γεγονός που βοηθάει στην υγεία αλλά και στη φυσική κατάσταση.

Πειραματίσου: Σε περίπτωση που κάποια υγιεινή πρόταση δε σου αρέσει, υπάρχει πιθανότητα να μην ισχύει το ίδιο με κάποια παρεμφερή τροφή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πειραματιστείς και να καταλήξεις στα ιδανικά για σένα προϊόντα. Το ότι μπορεί η γεύση του κινόα να σου φαίνεται κακή, δε σημαίνει θα πρέπει να το ρίξεις στα burgers.

Mη σε νοιάζει τι τρώει ο διπλανός: Η αδερφή, η φίλη ή το αγόρι σου. Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικό μεταβολισμό. Θα πρέπει αν βρεις μία ρουτίνα η οποία να ταιριάζει αποκλειστικά και μόνο σε σένα. Το ότι ένα tip λειτούργησε σε έναν άνθρωπο δε σημαίνει ότι θα λειτουργήσει και σε σένα.

Φάει νόστιμες τροφές: Με τον τρόπο αυτό δε θα έχεις απωθημένα. Πόσες φορές δεν ένιωσες ένα αίσθημα… κενού ακόμα και μετά από ένα άγευστο, αλλά μεγάλο, πιάτο; Δεν είναι λοιπόν καλύτερα να τρως λιγότερο αλλά γευστικά;

Φάε λιπαρά: Ποιος μπορεί να ζήσει χωρίς λιπαρά; Πραγματικά, είναι αδύνατον να τα αποφύγεις-εκτός από τη ζάχαρη την οποία πρέπει να αποφύγεις-. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, καλό θα ήταν να επιβραβεύεις τον εαυτό σου με τον πεντανόστιμο υδατάνθρακα ή με μαύρη σοκολάτα. Πάντα βέβαια με μέτρο.

Το χορταστικό πρωινό γεύμα της Jennifer Aniston για αδυνάτισμα

Πες αντίο στα πλαϊνά παχάκια με αυτές τις ασκήσεις