Τι κοινό έχει η Ζιζέλ, η Τζένιφερ Λόπεζ και , εάν θέλετε, κι εσείς;

Τι κοινό έχει η Ζιζέλ, η Τζένιφερ Λόπεζ και , εάν θέλετε, κι εσείς;

Τη δίαιτα Dukan.

Η δίαιτα αυτή δεν είναι καινούργια. Ο εμπνευστής της όμως, καθώς και η δίαιτα του έγιναν ευρέως γνωστή όταν την ακολούθησε η πεθερά του Πρίγκιπα Ουίλιαμ, και δήλωσε πως έχασε 2 κιλά σε 4 μέρες. Αυτό άλλωστε είναι και το μεγάλο δέλεαρ της συγκεκριμένης δίαιτας, η υπόσχεση για ταχεία απώλεια βάρους, δίχως περιορισμούς στις ποσότητες που θα φάει κανείς.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του εμπνευστή της, Δρ Ντουκάν, αυτό επιτυγχάνεται σε τέσσερα στάδια:

1ο στάδιο,« Attack», δηλαδή ολομέτωπη επίθεση. Τρώτε ελεύθερη ποσότητα από πρωτείνες, χωρίς λιπαρά,(ψάρι, κρέας,αυγά, γαλακτοκομικά), με απαραίτητη την κατανάλωση βρώμης -που παίζει και καθοριστικό ρόλο -αλλά και 2 λίτρων νερού καθημερινά καθόλη την διάρκεια της διατροφής.

2ο στάδιο, «Cruise», δηλαδή συνεχίζετε να τρώτε τα πρωτεϊνούχα φαγητά συν 28 μη αμυλούχα λαχανικά, σε απεριόριστες ποσότητες.

3ο στάδιο, «Consolidation», δηλαδή σταθεροποίησης. Εισάγετε στη διατροφή σας τα φρούτα, τυρί και ψωμί και αμυλώδεις τροφές ενώ ταυτόχρονα, σε 2 γεύματα την εβδομάδα, μπορείτε να πιείτε κρασί και να φάτε γλυκό.

4ο στάδιο, «Stabilzation», δηλαδή μονιμοποίησης, συντήρησης. Έχετε την δυνατότητα να φάτε ό,τι θέλετε για 6 μέρες την εβδομάδα, αλλά για την έβδομη επιστρέφετε στη διατροφή που είχατε στο 1ο στάδιο.