Πώς να «διαχειριστείς» τις απογευματινές… λιγούρες!

Νικολέττα Ράλλη
Πώς να «διαχειριστείς» τις απογευματινές…  λιγούρες!

Με την απόλυτη απόλαυση σε μια κουτάλια… Που εδώ που τα λέμε δεν μπορεί να είναι μόνο μια κουτάλια!

Κορίτσια μου καλησπέρα,

Τώρα που μπήκε ο χειμώνας για τα καλά στη ζωή μας, με τον καιρό να αλλάζει άρδην και με έναν «βαρβάτο» χιονιά προ των πυλών, αυτό που είναι κολλημένο στο μυαλό όλων μας πρωί – μεσημέρι - απόγευμα και βράδυ είναι ένα… τι θα φάμε!

Και εντάξει, πρωινό έχουμε οι περισσότερες στη διατροφή μας και θα το κάψουμε μέσα στην ημέρα, μεσημεριανό είναι το κυρίως γεύμα μας (ελεύθερο ξεσάλωμα) ενώ το βραδινό για εμάς τις γυναίκες θα πρέπει να είναι πάντα κάτι light (λέμε τώρα…).

Αυτό που με τυραννούσε καιρό τώρα – μην σας πω από τα παιδικά μου χρόνια – είναι αυτές οι αδυσώπητες απογευματινές λιγούρες που επικεντρώνονται συνήθως στην ανάγκη για κάτι γλυκό, το οποίο αν επιλέξεις να φας και είναι κάπως παχυντικό, μετά έχεις τύψεις γιατί ο οργανισμός σου δεν θα το καταναλώσει «ποτέ», αλλά και δεν μπορείς να το παραβλέψεις διότι σώμα και μυαλό δεν ηρεμούν με τίποτα! Και για να σας εξομολογηθώ τον καημό μου, η δική μου αγαπημένη απογευματινή συνήθεια από πολύ πολύ μικρή, ήταν ψωμί με κρέμα κακάο. Όποια δραστηριότητα κι αν είχα, όταν γύριζα σπίτι έτρεχα σε ψωμιέρα και ψυγείο και το ετοίμαζα εντελώς μόνη μου, ενώ κάθε ημέρα το περίμενα με λαχτάρα.

Αυτή ακριβώς την ανάμνηση αναζητούσα τρόπους για να την ξαναφέρω στο προσκήνιο, αντικαθιστώντας όμως την κρέμα κακάο με κάτι υγιεινό και θρεπτικό χωρίς να κάνω εκπτώσεις στη γεύση – έτσι για να δώσω και ένα μοντέρνο twist στην καθημερινότητά μου. Την απάντηση την βρήκα στα νέα Super Spread της εταιρείας Όλυμπος ανακαλύπτοντας την απόλυτη ευχαρίστηση που μπορούν να προσφέρουν σε όλους τους ουρανίσκους. Τα δοκίμασα όλα!!! Και το Μπισκότο με Ταχίνι και το Φυστικοβούτυρο, αλλά και την Πραλίνα Φουντουκιού με stevia.

stevia
22

Κάντε το τώρα λίγο εικόνα: έχετε απογευματινή ή ακόμα και βραδινή λιγουρίτσα και πάνω σε ζεστό ζυμωτό ψωμί, απλώνετε λίγη από την πραλίνα φουντουκιού. Και χωρίς καμία απολύτως ενοχή, μιας και μιλάμε όχι απλά για ένα λαχταριστό snack, αλλά και θρεπτικό, αφού λόγω των συστατικών τους (φυστίκι, ταχίνι, φουντούκια) σου δίνει ενέργεια γεμίζοντας παράλληλα στόμα και στομάχι! Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να το περιορίσω σε μια φέτα ψωμί, γιατί εάν άρχιζα να τρώω μέσα από το βαζάκι, απλά θα το έτρωγα όλο!

Και μην σας προβληματίσει σε καμία περίπτωση ότι η πραλίνα έχει πάρει τη γλύκα της από τη stevia, γιατί όχι απλά δεν έχει χάσει από γεύση, αλλά υπερτερεί.

Και αν θέλετε πιο spicy συνδυασμούς μπορείτε να συνδυάσετε τα νέα Super Spread της Όλυμπος με pancakes, κρέπες και σε dressing!

Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!

Extra tip: Το Μπισκότο με Ταχίνι θα σας ξετρελάνει….