Φέτος στις γιορτές θα φοράς το jean σου κανονικά! Πώς δε θα πάρεις ούτε γραμμάριο

Φέτος στις γιορτές θα φοράς το jean σου κανονικά! Πώς δε θα πάρεις ούτε γραμμάριο

Πώς μπορείς να περάσεις καλά τις επόμενες ημέρες αλλά να μην παχύνεις.

Πολύ φαγητό και ποτό, λιγότερη άσκηση, παραπάνω ώρες στον καναπέ (συνήθως με hangover)… Η απότομη αλλαγή που φέρνουν οι γιορτές προκαλεί σοκ στον οργανισμό με αποτέλεσμα αυτός να αντιδρά με το γνωστό σε όλες μας “φούσκωμα”. Με την βοήθεια του βιβλίου “The Bloat Cure” και των “πειραμάτων” που έχω κάνει ανά τα χρόνια, έφτιαξα το τέλειο σχέδιο για να αποφύγεις αυτό το γνωστό δωράκι και να ευχαριστηθείς τις γιορτές!

Στο πάρτυ

Η εμφάνιση σου στο «χαλαρό» παρτάκι του φίλου σας, το Χριστουγεννιάτικο πάρτυ του γραφείου και φυσικά στο ρεβεγιόν της παραμονής της Πρωτοχρονιάς είναι όλα musts. Και σίγουρα δεν θέλεις να σκέφτεσαι την κοιλιά σου όταν διαλέγεις ρούχα για να πας.

* Μην πεινάς. Πολλοί άνθρωποι τρώνε ελαφριά κατά τη διάρκεια της ημέρας, φυλώντας τις θερμίδες τους για το πάρτι. Σαν αποτέλεσμα καταλήγουν να γεμίζουν το στομάχι τους πιο γρήγορα από ό, τι ο εγκέφαλος μπορεί να καταλάβει. Όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν είναι ιδιαίτερα καλό, ειδικά αν μιλάμε για οτιδήποτε τηγανητό, ζαχαρούχο, ή γαλακτομικό.

* Ένα μήλο πριν το πάρτι είναι πάντα μια καλή ιδέα. Φάε μικρή ποσότητα κρέατος και τυριού (που χρειάζονται πολύ χρόνο για να χωνευτούν και μπορούν να σε κρατήσουν χορτάτη κατά την πέψη) και στο πάρτυ προτίμησε λαχανικά με λίγα dips και μικρή ποσότητα πατάτας/μακαρονιών/ρυζιού.

* Ξέχνα την μπύρα - είναι το ιδανικό ποτό για φούσκωμα! Εάν είσαι για περισσότερα από ένα ποτήρι, πιές κάτι ανθρακούχο όπως η σαμπάνια, ή απλά συμπλήρωσε το ποτό σου με ανθρακούχο νερό. Γενικότερα από ποτά προτείνω κρασί, βότκα ή τζιν με ανθρακούχο νερό και στυμμένο λεμόνι.

Στο εορταστικό γεύμα

Είτε πρόκειται για την ημέρα των Χριστουγέννων, της Προτωχρονιάς είτε για κάποιο άλλο δείπνο που γίνεται μόνο μεσα στις γιορτές και το αναπολείς για τις υπόλοιπες 364 ημέρες, είναι δύσκολο να μην ξεκουμπώσεις κάποια στιγμή το παντελόνι σου!

*Πριν το γεύμα φρόντισε να έχεις φάει τόσο ώστε να πεινάς αλλά και να μην λιμονοκτονείς.

* Τρώγε σιγά, αργά και σταθερά. Κάνε καμιά βόλτα στο σαλόνι ή τα υπόλοιπα τραπέζια ανάμεσα στο δείπνο και το επιδόρπιο, χαρίζοντας στο στομάχι σου ένα μικρό διάλειμμα.

Στο ταξίδι

Aς είμαστε ειλικρινής: Το ραντεβού με την τουαλέτα είναι δύσκολο όταν ταξιδεύεις - ειδικά εάν διασχίζεις διαφoρετικές χρονικές ζώνες, γεγονός που μπερδεύει το βιολογικό σου ρολόι.

* Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να παραμείνεις ενυδατωμένη - ακόμα και αν το ένστικτό σου σου λέει να πίνεις λιγότερο νερό στο αυτοκίνητο ή στο αεροπλάνο για να περιορίσεις τις επισκέψεις σου στην τουαλέτα.

* Προσέξε τι τρώς! Το φαγητό στο αεροδρόμιο είναι η πρώτη αιτία δυσκιλιότητας. Συνιστώ να πακετάρεις από το σπίτι πολλά διαφορετικά σνακ επειδή ποτέ δεν ξέρεις εάν η πτήση σου πρόκειται να καθυστερήσει κλπ. Φρούτα, καρύδια, μαύρη σοκολάτα είναι ιδανικά.

*Επίσης, μην ξεχνάς να σηκώνεσαι, να περπατάς και να τεντώνεσαι όσο μπορείς. Αν είσαι σε αυτοκίνητο, κάνε συχνά διαλείμματα. Το να κάθεσαι για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να επιδεινώσει το φούσκωμα.

Στα ποτάκια και τους καφέδες

Αν και το πνεύμα των γιορτών είναι ιδανικό για κοκτεϊλς, σοκολάτα και διπλό latte, το σώμα σου έχει διαφορετική άποψη (και αντίδραση). Αυτές οι απολαύσεις είναι συνήθως φορτωμένες με λακτόζη, ζάχαρη και λίπος. Οι περισσότεροι από μας δεν μπορούν να τις επεξεργαστούν - ακόμα κι αν νομίζουν ότι μπορούν.

*Προτίμησε straight ποτά, για να αποφύγεις την κρυμμένη ζάχαρη αλλά και το βαρύ hangover.

*Διάλεξε ροφήματα χαμηλά σε ζάχαρη. Σε περίπτωση που σε πρήζει η λακτόζη, προτίμησε μη γαλακτοκομικά προϊόντα – στις περισσότερες καφετέριες έχουν γάλα αμυγδάλου, σόγιας ή καρύδας.

Εάν εφαρμόσεις τις παραπάνω τακτικές θα δείς πόσο πιο ευχάριστες και ξέγνοιαστες θα είναι οι διακοπές σου!

Xxx

Μαλού

Δες και αυτό:

Πώς να προετοιμάσεις το μυαλό και το σώμα σου για τις γιορτές.

Μαλού Λαρσινού

Wellness & Lifestyle Coach

Instagram: @maloularsinou

www.iamawesomeblog.com