Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις καθημερινά, αν θες να παραμείνεις στα κιλά σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις καθημερινά, αν θες να παραμείνεις στα κιλά σου

Αυτοί είναι οι πιο «επικίνδυνοι» υδατάνθρακες για τα κιλά σου.

Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, έτσι κι εμείς έχουμε μια σχέση μίσους και πάθους με τους υδατάνθρακες. Και μην μας κατηγορείς γι’ αυτό. Λατρεύουμε ένα μπολ μακαρόνια, σκεφτόμαστε όμως και την υγεία μας, και οι υδατάνθρακες δεν έχουν και την καλύτερη φήμη. Δεν είναι όμως όλοι τόσο «κακοί». Υπάρχουν αυτοί που πρέπει να τρως, αλλά και αυτοί που πρέπει να αποφεύγεις.

Στην πραγματικότητα οι υδατάνθρακες βοηθούν στο να ισορροπήσουν οι ορμόνες σου και είναι σημαντικοί γιατί σου δίνουν ενέργεια. Κοινώς τους χρειάζεσαι, απλά όχι όλους. Παρακάτω σου έχουμε τους 3 υδατάνθρακες που πρέπει να αποφεύγεις.

Don’t:

Λευκό ψωμί και ρύζι

Το λευκό ψωμί και ρύζι που -λόγω της επεξεργασίας που έχουν υποστεί- έχουν χάσει την πλειοψηφία των θρεπτικών τους συστατικών και μπορούν να ανεβάσουν γρήγορα τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα μας.

Πατατάκια

Τα πατατάκια, καθώς έχουν τις ίδιες συνέπειες με το λευκό και ψωμί και ρύζι και -επιπλέον- γίνονται εθιστικά, με αποτέλεσμα να τρώμε μεγάλη ποσότητα, χωρίς, όμως να μπορούν να μας δώσουν το αίσθημα του κορεσμού.