Wellness alert! Οι πράσινες συνταγές που θα λατρέψεις το 2019

Wellness alert! Οι πράσινες συνταγές που θα λατρέψεις το 2019

Wellness ή ευεξία, ελληνιστί. Αν μας διαβάζεις συχνά, τότε πιθανότατα έχεις «συναντήσει» αρκετές φορές την παραπάνω λέξη στα άρθρα μας διότι απλούστατα, πιστεύουμε πραγματικά στη δύναμή της.

Χρειάστηκαν να περάσουν αρκετά χρόνια για να κατανοήσουμε ότι το «κλειδί» για να διατηρούμε την υγεία και τη σιλουέτα μας και να έχουμε ευεξία, δεν βρίσκεται στις δίαιτες-εξπρές, ούτε στα εξουθενωτικά προγράμματα αποτοξίνωσης. Αντιθέτως, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το «μυστικό» για να μένουμε σε φόρμα και να είμαστε πραγματικά υγιείς, κρύβεται στο να ακολουθούμε ένα μοντέλο υγιεινής διατροφής που περιλαμβάνει την κατανάλωση πολλών λαχανικών -όσο το δυνατόν πιο συχνά.

Με λίγα λόγια, η ισορροπία είναι το παν και σε αυτή την περίπτωση. Για να σε βοηθήσουμε, λοιπόν, να δημιουργήσεις ένα υγιεινό και παράλληλα νόστιμο wellness plan για το 2019, συγκεντρώσαμε τέσσερις ολόφρεσκες συνταγές με σαλάτες Φρεσκούλης -που προτείνουν αγαπημένοι μας σεφ, καθώς και θρεπτικά detox tips. Θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σου και θα σε βοηθήσουν να μείνεις στα κιλά σου, ή να αποκτήσεις φέτος τη σιλουέτα που θέλεις. Λίγα και καλά υλικά αρκούν για να τις πετύχεις, οπότε συνέχισε να διαβάζεις, διότι σίγουρα αξίζουν την προσοχή σου!

freskoulis2

Η πολύχρωμη σαλάτα σε Buddha Bowl που λατρέψαμε: Οι διατροφολόγοι μας καλούν να βάλουμε χρώμα στη διατροφή μας και αυτός είναι ένας μόνο από τους λόγους που και εσύ θα λατρέψεις αυτή την πολύχρωμη σαλάτα σε Buddha Bowl, που προτείνει η Αντωνία Κατή. Περιλαμβάνει -ως βάση- ολόφρεσκες σαλάτες και μεταξύ άλλων, μπρόκολο, κινόα, μαύρες φακές, τοματίνια, πολύχρωμες πιπεριές και σολομό. Αποτελεί, δηλαδή, από μόνη της ένα πλήρες γεύμα, πλούσιο σε υλικά που κάνουν καλό στον οργανισμό και την επιδερμίδα σου! Δες, λοιπόν, εδώ ολόκληρη τη συνταγή και απόλαυσέ τη!

freskoulis3

Δροσερή σαλάτα με σολομό και αγγούρι: Κάτι ξέρει ο σεφ Βαγγέλης Λονίκου, ο οποίος μας προτείνει να ετοιμάσουμε αυτή τη σαλάτα. Είναι θρεπτική, δροσερή, χορταστική και θα την ετοιμάσεις σε ελάχιστα λεπτά. Μια σαλάτα Φρεσκούλης Καπριτσιόζα και φιλέτο σολομού, αποτελούν τα βασικά υλικά που θα χρειαστείς για να την ετοιμάσεις. Πίστεψέ μας, είναι ό,τι πρέπει για τις ημέρες που βαριέσαι να μαγειρέψεις και θέλεις να βάλεις στο τάπερ του γραφείου κάτι νόστιμο και υγιεινό. Εδώ θα βρεις ολόκληρη τη συνταγή για να την ετοιμάσεις αύριο κιόλας!

freskoulis4

Λαχανικά ατμού με dressing από lime, λεμόνι και δυόσμο: Αυτή τη νόστιμη και χορταστική πρόταση από την Ιωάννα Σταμούλου θα θέλεις να την ετοιμάζεις κάθε εβδομάδα. Αρκεί μία συσκευασία με φρέσκα λαχανικά ατμού Φρεσκούλης, λίγο λάδι, ένα λάιμ, ένα λεμόνι, λίγο μέλι, δέκα φυλλαράκια δυόσμο και φυσικά, αλάτι και πιπέρι, για να την απολαύσεις. Δες εδώ ολόκληρη τη συνταγή και ετοίμασέ τη σε λίγα μόνο λεπτά!

freskoulis5

Carrots to go, για εσένα που όλη μέρα «τρέχεις»: Τέλος, για εσένα που όλη μέρα «τρέχεις» και συχνά στρέφεσαι σε μη υγιεινές επιλογές για να καλύψεις την πείνα σου, τότε καλό είναι να φροντίσεις να έχεις πάντα μαζί σου ένα υγιεινό σνακ, όπως μίνι καρότα! Τα Carrots to go αποτελούν πραγματικές «βόμβες υγείας» αφού -μεταξύ άλλων- είναι «πλούσια» σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βήτα καροτίνη, που συμβάλλει στην καλή υγεία του δέρματος.

freskoulis6

Και μερικά «έξυπνα» και ολόφρεσκα detox tips

Εκτός από «πλούσιες» και θρεπτικές σαλάτες, βέβαια, στη λίστα μας περιλαμβάνονται και τα detox tips που μοιράζεται συχνά μαζί μας στο Facebook o Φρεσκούλης! Δεν θα ταλαιπωρήσουν τον οργανισμό σου, αλλά θα τον αποτοξινώσουν και θα του προσφέρουν ευεξία. Κάθε φορά που αισθάνεσαι ότι το σώμα σου χρειάζεται μία detox week, λοιπόν, μπορείς να στρέφεσαι σε εκείνα δίχως δεύτερη σκέψη.

Ιδού πέντε από τα αγαπημένα μας υγιεινά σνακ που χαρίζουν ενέργεια και έχουν λίγες θερμίδες:

  1. Προσπάθησε να ετοιμάζεις για μεσημεριανό ή βραδινό μία σούπα, δηλαδή μία αποτοξινωτική πράσινη σούπα λαχανικών με ό,τι λαχανικά έχεις στο ψυγείο σου.
  1. Για να μην αισθάνεσαι πεινασμένη, προτείνουμε να γεύεσαι ψωμί ολικής άλεσης με τυρί light και λαχανικά τουλάχιστον δύο χρωμάτων!
  1. Δοκίμασε να ετοιμάζεις συχνά ένα χορταστικό και γευστικό smoothie που περιέχει ½ μπανάνα, ½ ανανά, 1 μήλο, 1 ποτήρι γάλα αμυγδάλου και 1 κ.γ. κανέλα. Θα σου χαρίζει την απαραίτητη τόνωση και ενέργεια.
  1. Mην ξεχνάς να πίνεις τo πιο φυσικό, αποτοξινωτικό ρόφημα, δηλαδή, νερό με λεμόνι, λάιμ, αγγούρι, δυόσμο, τζίντζερ ή πορτοκάλι!
  1. Και φυσικά, μην πηγαίνεις πουθενά χωρίς μερικούς ωμούς, ξηρούς καρπούς! Αποτελούν ένα υγιεινό σνακ που δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα, το γραφείο ή το αυτοκίνητο σου!
freskoulis7

Το 2019, λοιπόν, μάλλον πρέπει να βγάλεις τη λέξη «δίαιτα» από τη ζωή σου και να την αντικαταστήσεις με ένα wellness διατροφικό πρόγραμμα, με ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής που θα μπορείς να ακολουθείς δίχως να φτάνεις στα άκρα τον οργανισμό σου και χωρίς να στερείσαι τις αγαπημένες σου γεύσεις. Δοκίμασε να βάλεις περισσότερο πράσινο και πολύ… χρώμα στο πιάτο σου, και θα σύντομα θα δεις θετικά αποτελέσματα στη διάθεσή σου, την όψη της επιδερμίδας σου και φυσικά, τη σιλουέτα σου!