3 λόγοι για να αρχίσεις να τρως λάδι καρύδας

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 λόγοι για να αρχίσεις να τρως λάδι καρύδας

Ναι σωστά διάβασες, να τρως!

Εάν το τελευταίο διάστημα ήσουν αρκετά περίεργη στο να δοκιμάσεις λάδι καρύδας και αγόρασες ένα βαζάκι, θέλουμε να σου δώσουμε συγχαρητήρια γιατί έκανες πραγματικά την καλύτερη δουλειά. Το λάδι καρύδας παράγει κετόνες, τη δεύτερη αγαπημένη μορφή ενέργειας του εγκεφάλου, που κάνει πολύ καλό στην υγεία του εγκεφάλου σου. Οι κετόνες επίσης τείνουν να καίνε λίπος, όχι μυϊκό ιστό, κάνοντας έτσι το λάδι καρύδας την ιδανική τροφή.

Φυσικά δεν χρειάζεται να είσαι διατροφολόγος ή διαιτολόγος για να χρησιμοποιήσεις το λάδι καρύδας. Εμείς σου βρήκαμε 3 τρόπους που σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν.

Χρησιμοποίησε το αντί για βούτυρο

Σύμφωνα με τους ειδικούς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λάδι καρύδας στα ποπ κορν, στα λαχανικά, σε ψητά φαγητά, στα τοστ ή τα pancakes και σε οτιδήποτε άλλο θα χρησιμοποιούσες βούτυρο για να το μαγειρέψεις.

Πρόσθεσέ το σε ζεστά ροφήματα

Το λάδι καρύδας προσδίδει μια αφρώδη, κρεμώδη υφή στα ζεστά ροφήματα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση αφρόγαλου. Αν πάλι θες να ικανοποιήσεις τις λιγούρες σου χωρίς συμβιβασμούς στη διατροφή, μπορείς να ανακατέψεις μια κουταλιά κακάο με ζεστό γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη), stevia και ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας. Θα έχεις το τέλειο ρόφημα.

Βάλε το μέσα στα smoothies σου

Μπορείς επίσης να προσθέσεις μια κουταλιά λάδι καρύδας στα smoothies σου για να σταθεροποιήσεις το σάκχαρο του αίματός σου, για να σε χορτάσει, να ενισχύσεις την ενέργειά σου και να θρέψεις τους μυς σου μετά από προπόνηση. Ένα πολύ ωραίο smoothie που μπορείς να φτιάξεις είναι να βάλεις στο μπλέντερ σου: ένα φλιτζάνι κατεψυγμένο κουνουπίδι, ένα φλιτζάνι παγωμένη κολοκύθα, τρεις φράουλες και μια κουταλιά σκόνη πρωτεΐνης και το λάδι καρύδας.

Τι λες λοιπόν θα το δοκιμάσεις ή θα πάει χαμένο το βαζάκι;