Το αντικείμενο που πρέπει να έχεις στην τραπεζαρία σου για να αδυνατίσεις

Το αντικείμενο που πρέπει να έχεις στην τραπεζαρία σου για να αδυνατίσεις

Υπάρχει λόγος σοβαρός που ούτε φαντάζεσαι

Υπάρχει ένα αντικείμενο που μπορείς να βάλεις στην τραπεζαρία ή στο δωμάτιο που συνηθίζεις να τρως και να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Το αντικείμενο όπως κατάλαβες είναι ο καθρέφτης που δεν εξυπηρετεί μόνο διακοσμητικούς σκοπούς αλλά και σκοπούς δίαιτας και διατροφής.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου Cornell και του εργαστηρίου Food and Brand το να τρως ανθυγιεινές τροφές μπροστά στον καθρέφτη, έχει αποθαρρυντικό αποτέλεσμα και σε βοηθάει να μην φορτωθείς έξτρα θερμίδες.

Στην μελέτη, οι ερευνητές του εργαστηρίου μελέτησαν την συμπεριφορά των 185 φοιτητών που συμμετείχαν στο πείραμα και οι οποίοι έπρεπε να επιλέξουν να φάνε είτε ένα κομμάτι κέικ σοκολάτας είτε μια φρουτοσαλάτα.

Οι μισοί συμμετέχοντες έφαγαν την επιλογή της αρεσκείας τους σε δωμάτιο με καθρέφτη και οι υπόλοιποι σε δωμάτιο χωρίς καθρέφτη. Από τα αποτελέσματα της μελέτης φανερώθηκε πως όσοι έφαγαν το κέικ σε δωμάτιο με καθρέφτη το βρήκαν λιγότερο νόστιμο σε σχέση με εκείνους που το κατανάλωσαν σε δωμάτιο χωρίς καθρέφτη.

Η απλή παρουσία ενός καθρέφτη μπορεί να μειώσει την αντιληπτή γεύση των ανθυγιεινών τροφών, που μειώνει κατά συνέπεια την κατανάλωσή τους, κάτι που τόνισαν οι μελετητές.

Το πιο σημαντικό όμως εύρημα της έρευνας ήταν πως και στα δύο δωμάτια, οι συμμετέχοντες που κατανάλωσαν φρουτοσαλάτα την βαθμολόγησαν με τον ίδιο τρόπο.

Τι σημαίνει αυτό; Το να βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη, σε κάνει να παρατηρήσεις όχι μόνο την εξωτερική σου εμφάνιση αλλά να δεις τον εαυτό σου πιο αντικειμενικά, όπως σε βλέπουν κι άλλοι γύρω σου. Βλέποντας τον εαυτό σου να τρώει κάτι ανθυγιεινό, ουσιαστικά ο εγκέφαλός σου λέει να κάνεις καλύτερες επιλογές τροφίμων. Γι΄αυτό και η υγιεινή επιλογή της φρουτοσαλάτας επιδοκιμάστηκε από τον εγκέφαλο και στα δύο δωμάτια εξ΄ ίσου, κι εκείνα με καθρέφτη, κι εκείνα χωρίς!

Διάβασε ακόμα: Ποια φρούτα και λαχανικά μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη;